19.3 C
București
miercuri, 8 mai, 2024

Vâlcea organizează Festivalul Licuricilor, un eveniment care îi va aduce pe cei mici mai aproape de natură

Festivalul este destinat în special copiilor și îi va ajuta să descopere tradițiile locale și să exploreze frumusețea naturii înconjurătoare

În perioada 6-9 Iulie 2023, se va desfășura Festivalul Licuricilor, un eveniment dedicat familiilor să descopere și să exploreze Oltenia de Sub Munte.

Invitația este lansată de Asociația Kogayon, ONG specializat în educație de mediu și managementul ariilor naturale protejate, alături de Agenția de turism Globe 365 și de Hanul Vatra din Costești, care organizează primul eveniment dedicat familiilor din Oltenia de Sub Munte, care va avea loc în Satul Costești din județul Vâlcea.

Festivalul licuricilor oferă o experiență multidimensională, care combină distracția și descoperirea naturii cu explorarea culturii locale prin gastronomie, muzică și povești specifice regiunii

Participanții vor avea parte de activități variate, de ateliere de gastronomie, drumeții nocturne în pădure, proiecții de film în aer liber, dar și o serie de experiențe dedicate copiilor.

Festivalul Licuricilor este un festival dedicat familiilor cu copii pentru că unul dintre scopurile acestui eveniment este de a-i aduce pe cei mici mai aproape de natură, iar zona subcarpatică din Vâlcea, spre norocul nostru, este una dintre zonele în care natura, în continuare, se împacă foarte bine cu oamenii din comunitate”, a transmis Cristi Pitulice, Managing Partner Globe 365.

În lunile de început ale verii, în special în iulie, licuricii pot fi observați cu ochiul liber, iar în luminișurile din regiunea Oltenia de sub Munte, populația acestora este remarcabilă

Cu acest prilej, organizatorii au creat un întreg context de cunoaștere și descoperire a zonei, prin punerea în valoare a tradițiilor locale.

Participarea este limitată la 200 de persoane, iar biletele se pot achiziționa de pe site-ul evenimentului și pe pagina de Facebook a acestuia. 

Latest news
știri