18.4 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Japonia, prima țară care introduce inteligența artificială în administrație

Microsoft va furniza guvernului japonez tehnologia care stă la baza IA generativă ChatGPT. Pentru a fi utilizată în munca de birou și analiză, potrivit Nikkei. IA va fi folosită inclusiv în elaborarea proiectelor de răspunsuri la întrebările parlamentare.

Pentru ca sistemul să gestioneze informații confidențiale, Microsoft a instalat recent echipamente cu putere mare de procesare. Acestea vor fi utilizate pentru IA generativă la centrele sale de date din Tokyo și Osaka. Este o premieră implementarea tehnologiei în Asia. Membrii Partidului Liberal Democrat, aflat la guvernare, se întâlnesc pentru a finaliza. Gigantul tehnologic american a implementat până acum tehnologia de inteligență artificială, doar în Europa. Microsoft va furniza GPT-4, modelul de limbaj mare care susține capacitatea de interacțiune umană a ChatGPT. Precum și tehnologia IA dezvoltată de compania-mamă Facebook Meta. Noua Agenție Digitală a Japoniei plănuiește inițial să cheltuiască puțin peste 2 milioane de dolari.

IA va răspunde în locul parlamentarilor la întrebări

Pentru a utiliza tehnologia timp de un an, făcând-o disponibilă și altor ministere. Agenția probabil va folosi sistemul pe bază de probă din această toamnă pentru a pregăti procesele-verbale. Pentru a furniza proiecte de răspunsuri din partea oficialilor guvernamentali la întrebările parlamentare. Și pentru a sprijini analiza statisticilor guvernamentale. Angajații vor folosi rezultatul IA pentru a eficientiza sarcinile. De asemenea, Microsoft își propune să acumuleze date. Și să îmbunătățească acuratețea sistemului în limba japoneză, ceea ce a fost un punct slab. Pentru a servi guvernul Japoniei, IA trebuie să învețe o cantitate mare de informații administrative.

Se fac teste pentru securitatea informației

Mutarea unor astfel de informații din Japonia pentru procesare în centrele de date de peste mări ridică probleme de securitate. Au declarat oficialii guvernamentali și ai partidului de guvernământ. Centrele de date autohtone ar facilita, companiilor japoneze care gestionează informații confidențiale să adopte serviciile IA. Microsoft va încuraja companiile să folosească serviciul de la bazele sale din Japonia.LDP a spus într-o propunere din aprilie că utilizarea IA generativă „poate aduce beneficii sociale”. Diverse agenții precum Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei iau în considerare utilizarea acestuia.

spot_img
Latest news
știri