8.6 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Aproximativ 10.000 de pui de pinguin au murit din cauza încălzirii globale

Gheața se topește într-un ritm alarmant înainte ca acești pui să dezvolte penele impermeabile de care au nevoie pentru a înota

Potrivit unui studiu recent, aproximativ 10.000 de pui de pinguin imperial din patru colonii din Antarctica au murit.

Incidentul a avut loc, cel mai probabil, din cauza topirii gheții, care a generat un ”colaps catastrofal”, transmite BBC.

Puii de pinguin au murit la sfârșitul anului 2022, iar incidentul a fost înregistrat de sateliți

Dr. Peter Fretwell, de la British Antarctic Survey (BAS), a afirmat că dezastrele actuale reprezintă amenințări clare pentru viitorul speciei.

Peste 90% dintre coloniile de pinguini imperiali ar putea să dispară până la sfârșitul secolului, pe măsură ce gheața marină sezonieră a continentului dispare din cauza încălzirii globale.

Pinguinii imperiali depind de gheață pentru a se putea reproduce. Această gheață reprezintă o platformă stabilă pe care păsările o folosesc pentru a-și crește puii. Dar dacă această gheață nu este la fel de extinsă cum ar trebui să fie sau se sparge mai repede, pinguinii sunt în pericol”, a declarat Dr. Peter Fretwell pentru BBC News.

Cu toate acestea, Fretwell a precizat că există speranță, cu condiția ca oamenii să reducă emisiile de carbon care provoacă încălzirea.

Dacă nu reducem emisiile de carbon, aceste păsări iconice și frumoase vor dispărea”, a mai transmis Dr. Peter Fretwell.

Greenpeace International: ”Trebuie să folosim noul Tratat Global al Oceanului”

Mai mult decât sfâșietor… Aproximativ 10.000 de pui de pinguin s-au înecat sau au înghețat în Antarctica din cauza topirii ghețarilor. Gheața s-a topit înainte ca acești pui să dezvolte penele impermeabile de care au nevoie pentru a înota. Trebuie să folosim noul Tratat Global al Oceanului pentru a proteja oceanele și climatul nostru”, se arată pe pagina de Facebook a organizației Greenpeace International.

spot_img
Latest news
știri