Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Societatea Salubrizare din Sectorul 5 al municipiului București a explicat care sunt motivele pentru care populația trebuie să recicleze electronicele și bateriile.

Potrivit societății din Capitală există trei motive principale pentru ca aceste produse să fie reciclate:

  • Protejarea naturii;
  • Economisirea de resurse;
  • Prevenirea poluării.

Societatea Salubrizare: ”Știați că atunci când aruncăm electronicele și bateriile la gunoi, acestea pot face rău pământului și animalelor?”

Membrii societății au explicat că aceste substranțe chimice din ele pot ajunge în sol și apă și pot face mult rău mediului.

Prin urmare, reciclarea lor ne ajută să protejăm natura și să avem un mediu mai curat și mai sănătos.

Știați că electronicele și bateriile conțin multe materiale valoroase?

Da, este adevărat! Ele au metale și alte materiale care pot fi folosite pentru a crea lucruri noi. Reciclarea lor ajută la economisirea acestor resurse și la folosirea lor pentru a crea lucruri noi”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 29 aprilie, pe contul de Facebook.

Bateriile și unele dintre echipamentele electrice conțin substanțe chimice periculoase

Știați că bateriile și unele dintre echipamentele electrice conțin substanțe chimice periculoase? Acestea pot face mult rău mediului atunci când sunt aruncate la gunoi. Dar nu vă faceți griji! Reciclarea lor corectă ne ajută să evităm această poluare și să protejăm mediul înconjurător”, au mai declarat reprezentanții companiei.

Omenirea a produs în anul 2022 peste 62 de miliarde de kilograme de Deşeuri de Echipamente Electrice şi Electronice (DEEE)

În 2022, omenirea a produs peste 62 miliarde kg DEEE, cu o medie de 7.8 kg per capita, însă doar 22.3% au fost reciclate corect.

Reciclarea ar putea preveni extracția anuală a peste 900 miliarde kg de minereu, valorând peste 90 miliarde dolari. Europa a generat cele mai multe DEEE (17.6 kg per capita), dar a avut cea mai mare rată de reciclare (42.8%).

În România, au fost generate aproximativ 250 milioane kg DEEE. Dintre acestea, au fost reciclate doar 71.5 milioane kg.