17.6 C
București
duminică, 6 octombrie, 2024

Au fost organizate noi acțiuni de eliberare a traseelor turistice din Delta Dunării

Acțiunile au fost desfășurate în intervalul 23 și 27 mai

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a transmis că au fost organizate noi acțiuni de eliberare a traseelor turistice de materialul lemnos ce blochează navigația

Prin urmare, reprezentanții ARBDD au precizat că în zilele de 23 și 27 mai 2024, în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, au fost organizate și efectuate încă două acțiuni pentru îndepărtarea materialului lemnos (sălcii prăbușite și alte resturi lemnoase) de pe canalele navigabile/trasee turistice care blocau traficul naval și făceau dificilă și periculoasă circulația ambarcațiunilor.

La acțiuni au participat agenți economici, prestatori de servicii turistice și pescari comerciali din comuna Mahmudia cu ambarcațiuni și resurse umane.

Activitățile au constat în îndepărtarea arborilor ce blocau traficul naval în următoare zone din Delta Dunării:

  • Canal Litcov km 13 – km 18Ș
  • Canal acces spre Lacul Gorgova;
  • Canal acces Lacul Rotund;
  • Intrarea în Lacul Rotund.

O acțiune similară a fost planificată ieri, 28 mai, pe canalul Potcoava.

Astfel de activități vor continua și pe alte trasee turistice din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, asigurându-se astfel circulația pe canale în siguranță.

Încă din luna aprilie, membrii ARBDD au precizat că în zona brațului Sf. Gheorghe au început pregătirile pentru noul sezon turistic, prin acțiuni ce asigură siguranța navigației pe traseele turistice

Au fost degajate canalele: Perivolovca, Litcov, Uzlina, Potcoava, Isac 1. La acțiune au participat 18 persoane cu 12 ambarcațiuni din cadrul Asociației Operatorilor din Turism Murighiol Delta Dunării și o ambarcațiune și doi inspectori ecologi din cadrul ARBDD.   

spot_img
Latest news
știri