-1 C
București
luni, 23 decembrie, 2024

Medicii din întreaga lume se unesc și cer măsuri urgente pentru a combate schimbările climatice

Medicii din întreaga lume fac front comun în încercarea de a diminua efectele schimbărilor climatice.

Organismele globale de sănătate cer guvernelor internaționale să elimine de urgență combustibilii fosili și să accelereze energia regenerabilă. Profesioniștii din domeniul sănătății văd din ce în ce mai mult pacienții suferind de boli cauzate de schimbările climatice, potrivit The Guardian.

Cele mai importante organisme medicale și de medicină generală din întreaga lume, reprezentând peste trei milioane de profesioniști din domeniul sănătății, vor trimite o scrisoare deschisă prin care solicită acțiuni urgente împotriva schimbărilor climatice. Scopul principal este acela de a proteja sănătatea comunităților.

„Noi, medicii de familie, medicii și profesioniștii din domeniul sănătății din lume, facem apel la liderii mondiali să ia măsuri urgente pentru a proteja sănătatea populațiilor globale de criza climatică, se arată în scrisoarea deschisă.

Semnatarii a 39 de organisme de sănătate de top spun că văd deja impacturi larg răspândite asupra sănătății umane. Acestea sunt cauzate eclusiv de schimbările climatice.

„În calitate de medici, răspundem din ce în ce mai mult la urgențele cauzate de criza climatică”, spun ei.

„Cu toate acestea, noi resurse de combustibili fosili continuă să fie dezvoltate, iar emisiile continuă să crească, adaugă ei.

Medicii din întreaga lume, front comun pentru a combate schimbările climatice

Semnatarii includ organismele de sănătate din Canada, India, Europa, țările din Pacific și Marea Britanie. Ei tuturor guvernelor să pună capăt extinderii oricărei noi infrastructuri și producții de combustibili fosili. În plus, cer eliminarea combustibililor existenți și a subvențiilor pentru aceștia. Medicii cer investiții în energie regenerabilă.

„Dacă vrem să avem vreo șansă de a limita încălzirea la 1,5 C și de a opri escaladarea urgenței climatice, trebuie să punem capăt proliferării combustibililor fosili”, se spune în scrisoare.

Președintele organismului de vârf al medicilor de familie din Australia, Nicole Higgins, atrage atenția asupra riscurilor. El spune că Australia și lumea trebuie să fie pregătite pentru impactul schimbărilor climatice asupra sănătății.

„Acțiunea preventivă este crucială. Medicii de familie au un rol important de jucat. Inclusiv în discutarea și motivarea pacienților să pregătească planuri de urgență bazate pe amenințările climatice locale și propriile circumstanțe personale și nevoi de sănătate”, a spus el.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății pentru mediu, schimbări climatice și sănătate, Maria Neira, spune că poluarea aerului provoacă peste șapte milioane de decese premature în fiecare an.

„Schimbările climatice au fost identificate ca fiind cea mai mare provocare pentru sănătate a secolului 21”, a spus Neira.

spot_img
Latest news
știri