Foto ȘtireaVerde.ro

Supercom, noua firmă de salubritate din Cluj-Napoca, a întâmpinat probleme încă de la început. Dimineața, o mașină de ridicat deșeuri a blocat sistemul de basculare din cauza grupurilor subterane și n-a reușit să efectueze colectarea. La 14.30, doi băgători de seamă au venit și au luat poze, dar nu au făcut intervenții. Ulterior, o altă mașină de ridicat deșeuri a venit, dar a plecat fără să facă nimic. Câte echipaje mai trebuie să vină și ce intervenții sunt necesare pentru a rezolva problema și a face accesibil sistemul de colectare.

Clujenii sunt nemulțumiți de situația creată de Supercom, compania care are monopolul asupra colectării deșeurilor din județul Cluj. Deși se așteptau la o îmbunătățire a serviciilor, situația pare să fi rămas neschimbată, cu probleme tehnice la punctele gospodărești și întârzieri în ridicarea gunoiului. Muncitorii și șefii Supercom au primit multe critici din partea clujenilor, care sunt nemulțumiți că au aceleași probleme cu colectarea deșeurilor ca și înainte.

”Sumele obținute din valorificarea deșeurilor reciclabile nu acoperă costurile de transport. Așa a fost făcută licitația de ADI ECO Metropolitan. Mașinile colectează deșeurile de trei ori pe săptămână, câte o mașină pentru fiecare fracție, deci 12 transporturi pe săptămână, iar asta creează costuri care trebuie acoperite” – Dan Tarcea – viceprimar Cluj.

Supercom, noua firmă de salubritate cu monopol pe Cluj, a câștigat licitația organizată de A.D.I. Eco-Metropolitan Cluj cu un contract de 84 de milioane de euro. Compania a oferit prețuri mai bune decât competitorii, astfel că Rosal și Brantner au fost scoși de pe piață. Prețurile pentru colectarea deșeurilor selective vor fi mai mari în mediul urban și rural, în comparație cu colectarea deșeurilor menajere, iar primăriile din Cluj vor trebui să majoreze tarifele când vor fi solicitate de către firmă.