27.2 C
București
sâmbătă, 7 septembrie, 2024

Garda Naţională de Mediu cumpără drone pentru monitorizare şi control

Echipamentele vor ajuta la descoperirea poluatorilor

Garda Naţională de Mediu a anunțat că va cumpăra drone pentru monitorizare şi control, iar noile echipamente vor ajuta la descoperirea poluatorilor în timp util.

Dronele pentru monitorizare şi control (termoviziune/filmare de noapte, capturi foto/video, măsurare a suprafeţelor şi volumelor) sunt achiziţionate în cadrul unui proiect PNRR

Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au precizat că aceste echipamente de ultimă generaţie sunt achiziţionate în cadrul unui proiect PNRR pe care instituţia îl are în derulare, începând din 21 martie 2024.

Sistemele aeropurtate, dotate cu senzori şi echipamente specifice activităţii de inspecţie şi control (termoviziune/filmare de noapte, capturi foto/video, măsurare a suprafeţelor şi volumelor), vor furniza informaţii în timp util de la diverse evenimente cu impact asupra mediului şi vor deveni un instrument esenţial în activitatea zilnică a comisarilor de mediu”, au precizat reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu, potrivit News.ro.

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu vor participa la campanii de instructaj pentru folosirea corectă a acestor echipamente de ultimă generație

Zilele acestea, la Braşov, se desfăşoară a doua rundă a instructajului de care beneficiază comisarii celor 14 comisariate judeţene ale Gărzii Naţionale de Mediu care vor fi dotate, cu aceste echipamente.

Conform programului, aceste echipamente vor fi utilizate în acţiunile GNM, conform calendarului de implementare, după încheierea cursurilor de instruire şi înmatriculare a dronelor.

spot_img
Latest news
știri