Vidră cu pui, filmată pe un râu din Parcul Național Domogled

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

O vidră a fost filmată pe un râu din Parcul Național Domogled – Valea Cernei. Vidra a fost surprinsă, împreună cu puii ei, iar specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului au postat imaginile pe Facebook, în cursul zilei de miercuri.

Vidra este un mamifer semiacvatic, care are corpul adaptat acestui mediu de viață: are picioare scurte și membrană interdigitală, coada lungă și musculoasă folosind-o la înaintat și schimbarea direcției. Are capul mic și urechile adaptate vieții acvatice, fiind mici și acoperite cu pliuri când se află sub apă. Are o blană închisă la culoare, densă și lucioasă, care îi oferă protecție inclusiv sub apă. În general, masculul cântărește până la 8 kilograme, iar femela are o greutate mai mică, de circa 5 kilograme, lungimea corpului putând ajunge la 1 metru. Se hrănește în special cu pește, dar consumă și crustacee, amfibieni și nevertebrate acvatice”, precizează Romsilva.

Parcul Național Domogled – Valea Cernei, situat în sud-vestul României, este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

Parcul Național Domogled – Valea Cernei adăpostește 9.732,26 hectare de păduri incluse în patrimoniul mondial natural al UNESCO,peste 10% din pădurile valoroase incluse de organizația mondială la nivelul Europei.

Parcul Național Domogled-Valea Cernei are o suprafață de peste 60.000 de hectare în județele Caraș – Severin, Mehedinți și Gorj, întinzându-se peste bazinul Cernei și munții Godeanu, Cernei, Vâlcanului și Mehedinți.

Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri de stat, 80% din acestea fiind certificate internațional.

Romsilva asigură, de asemenea, administrarea a 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de peste 850.000 de hectare.