1 C
București
luni, 18 noiembrie, 2024

Un român a descoperit o sursă de energie inepuizabilă și nepoluantă | VIDEO

O sursă de energie inepuizabilă și nepoluantă a fost descoperită de un cercetător român din județul Brașov, Gabriel Diaconu, conform InfoAlert.

Oficiul de Stat pentru Invenții a brevetat invenția bărbatului, care studiază magneții de peste 20 de ani. El a realizat prototipul unui motor care promite să revoluționeze industria auto.

Gabriel Diaconu a început să se dedice cercetării după pensionare, iar rezultatul studiului său s-a concretizat într-un motor care folosește energie inepuizabilă, electromagnetismul.

„Este vorba despre un motor care funcționeză cu energia magneților permanenți. Aceasta este o sursă de energie inepuizabilă și ecologică. Pe viitor, acest motor putând să se autoacționeze, va înlocui aceste greoaie și greu de întreținut sisteme fotovoltaice și eoliene. Noutatea invenției constă în punerea în valoare a energiei magneților permanenți”, a declarat inventatorul pentru bzb.ro.

Sursă de energie inepuizabilă

„Vreo câțiva ani am avut niște magneți în buzunar și tot timpul îi luam și-i făceam așa, ba la poziția de atragare, ba la poziția de respingere. După aia au început să-mi vină ideiile cu diverse dispozitive. Am început cu mai simple. Apoi cu mai complexe”, spune Gabriel Diaconu, pentru observator.

Bărbatul spune că injectarea energiei magnetice în motor este posibilă și nu mai este nevoie de motorină, benzină sau alt combustibil. Îl plus, bărbatul admite că a folosit un astfel de motor la un Trabant.

„Am făcut cu el teste oficiale de laborator la Electroprecizia. A fost alimentat cu sursă de energie, iar în timp ce energia electrica absorbită era în scădere, energia mecanică debitată la ax era în creștere. E ceva inadmisibil din punct de vedere al legilor fizicii”, spune bărbatul, în 2013, pentru Adevărul.

Chiar dacă se vorbește de mai mulți ani de această invenție, nici în prezent bărbatul nu este băgat în seamă de Statul Român. Motorul se află în continuare în atelierul din Lunca Corbului. Invenția lui Gabriel Diaconu, brevetată la OSIM, poate fi accesată aici.

spot_img
Latest news
știri