1.3 C
București
joi, 26 decembrie, 2024

Ora pământului, cea mai mare acțiune voluntară din istoria inițiativei

Ajunsă la a 17-a ediție, Ora Pământului înregistrează un record la numărul de participanți. Din ce în ce mai mulți oameni înțeleg importanța naturii.

Nu mai puțin de 8.000 de orașe din 195 de țări vor participa la Ora Pământului, deci vor stinge lumina timp de o oră, pe 25 martie, potrivit WWF România. Este a 17-a ediție a acestei manifestații și se va derula între orele 20:30 – 21:30. Organizatorii spun că aceasta fiind cea mai mare acţiune voluntară de mediu din istorie. Iar în acest an, WWF lansează o nouă provocare, în afara faptului că vor stinge lumina, oamenii sunt invitați să renunţe la rutina zilnică şi să petreacă o oră în care să desfăşoare acţiuni care au ca scop protecţia naturii.”De Ora Pământului 2023, vrem să lansăm un obicei nou, acela de a dărui o oră pentru Pământ, în fiecare lună! O oră în care, singuri sau alături de familie şi prieteni, să facem ceva care să aibă legătură cu protecţia naturii: putem să gătim cu ingrediente locale, să facem schimburi de haine, să plantăm sau să igienizăm zone din natură.

Natura are importanță vitală în viața noastră

Ora Pământului 2023 este o ocazie de a ne arăta grija faţă de natură şi de a-i ajuta pe alţii să înţeleagă importanţa vitală pe care o are în viaţa noastră. Dacă trezim conştiinţa ecologică în oameni, avem o şansă să oprim degradarea naturii, pentru bunăstarea noastră şi pentru generaţiile viitoare. Împreună, putem transforma o singură Oră a Pământului în mii şi milioane de acţiuni de impact pentru casa noastră comună. Este important să ne unim eforturile şi să fim împreună pentru crearea unui viitor sustenabil”, a explicat Hanny Bratu, director marketing WWF România. În țara noastră, Ora Pământului 2023 va fi sărbătorită de către cei de la WWF printr-o acţiune de voluntariat în Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” din Bucureşti.

Grădina Botanică va fi curățată de voluntari

Iar cei care vor să se alăture sunt așteptați între 10.00-14.00 la Grădina Botanică pentru a tăia lăstărișul, greblarea frunzelor și igienizare. Cei care doresc se pot înscrie pe site-ul celor de la WWF. „Pe lângă această activitate, WWF România va desfăşura şi alte acţiuni cu scop educaţional şi va susţine şi promova instituţiile şi companiile care aleg să sărbătorească Ora Pământului prin stingerea simbolică a luminilor şi prin acţiuni prietenoase cu natura”, mai spun organizatorii. Tot ei sunt cei care afirmă că biodiversitatea se pierde într-un ritm fără precedent, iar economia mondială este dependentă de natură. Nu mai puțin de 50% din PIB-ul global depinde de toate lucrurile pe care ecosistemele naturale le generează.

spot_img
Latest news
știri