13.4 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

O plimbare cu caiacul înseamnă și o acțiune de ecologizare: Comunitatea Cu Apele Curate organizează prima ”caiagizare”

În parteneriat cu Kayak Champions, Comunitatea Cu Apele Curate va organiza un eveniment destinat atât iubitorilor de sport acvatic, cât și celor care se implică pentru un mediu mai curat

Comunitatea Cu Apele Curate va organiza o acțiune inedită care va combina pasiunea pentru sport cu interesul pentru un mediu mai curat.

Cum se numește când ieși la o plimbare cu caiacul și participi la o acțiune de ecologizare? Noi i-am spus caiagizare. Iar când se strâng zeci de voluntari pentru o acțiune de curățare a apelor, se numește Marea Caiagizare. Ne bucurăm să descoperim că sunteți la fel de entuziasmați pe cât suntem și noi –  lista pentru primele 3 caiagizări este deja plină, dar deschidem curând înscrierile pentru următoarele acțiuni”, au transmis inițiatorii evenimentului.

Kayak Champions organizează cursuri de inițiere și performanta în caiac pentru copii și adulți

Cei interesați sunt așteptați să participe la colectarea deșeurilor prezente pe apele Dunării și ale afluenților săi, în noua inițiativă Cu Apele Curate. Acțiunea este desfășurată de comunitatea Cu Apele Curate, alături de partenerii de la Kayak Champions.

Potrivit comunicatului publicat astăzi, 27 martie, pe contul de Facebook, acțiunea este menită să combine pasiunea pentru sportul acvatic cu dorința comună de a proteja mediul înconjurător.

Râul Buzău este mai curat prin implicarea a zeci de voluntari din Nehoiu

Tot în cursul zilei de astăzi, comunitatea Cu Apele Curate a anunțat că 200 de saci cu deșeuri abandonate au fost colectate de pe malurile râului Buzău.

La această acțiune au participat peste 50 de voluntari din Nehoiu, așa a arătat acțiunea din Săptămâna Apelor organizată împreună cu partenerii de la Alunis Art Center.

Mulțumim tuturor celor care au tras alături de noi un semnal de alarmă asupra poluării cu plastic a râului Buzău, localnici ai orașului Nehoiu, membri ai grupurilor de inițiativă locale, cât și reprezentanți ai autorităților locale, Primăria Nehoiu, S.G.A Buzău și voluntari veniți din alte localități ale județului”, au transmis reprezentanții comunității Cu Apele Curate.

Latest news
știri