4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Bucureşti: 200 de amenzi pentru persoanele care nu și-au sterilizat sau microcipat animalele de companie

Potrivit poliţiştilor locali, cuantumul total al sancţiunilor aplicate în primele trei luni ale acestui an a fost de 70.300 de lei

În acest an, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a amendat 200 de bucureșteni care nu și-au sterilizat sau microcipat animalele de companie.

Prin intermediul unui comunicat publicat de platforma B365, polițiștii au precizat că Poliția Locală a Municipiului București desfășoară activități de identificare și sancționare a posesorilor de animale de companie care nu respectă normele pentru asigurarea condițiilor de viață și bunăstare a acestora.

Acțiunile se concentrează în special asupra deținătorilor de câini de rasă comună din București care nu își microcipează animalele de companie, nu le înregistrează și nu le sterilizează, fapt ce poate duce la abandonul lor în stradă, punând în pericol siguranța cetățenilor și igiena publică

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti continuă activităţile de identificare şi sancţionare a posesorilor de animale de companie care nu respectă normele ce reglementează asigurarea condiţiilor de viaţă şi bunăstare a acestora. Acţiunile îi vizează, mai ales, pe deţinătorii de câini de rasă comună din Capitală care nu îşi microcipează animalele de companie, nu le înregistrează şi nici nu le sterilizează – fapt care poate favoriza abandonul lor în stradă, în detrimentul siguranţei cetăţenilor şi a igienei publice”, transmite Poliţia Locală Bucureşti.

Abandonul a fost, de asemenea, sancționat

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a precizat că 140 dintre posesori au fost amendaţi pentru că nu au asigurat microciparea şi sterilizarea patrupedelor, valoarea sancţiunilor fiind de 45.000 de lei.

Restul amenzilor au fost aplicate pentru neasigurarea condiţiilor de deţinere, abandon sau punerea în pericol a siguranţei cetăţenilor prin lăsarea fără supraveghere a animalelor pe timpul plimbării acestora în spaţiile publice.

spot_img
Latest news
știri