4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Polițiștii renunță la pix și hârtie, utilizând o simplă aplicație pentru amenzi

Procesul verbal va fi redactat cu ajutorul unei aplicații

Polițiștii din România vor renunța la metoda clasică de scriere a amenzilor cu pixul și vor utiliza o aplicație.

Renunțarea la pix și hârtie în favoarea unei aplicații pentru amenzi va aduce multiple beneficii în ceea ce privește eficiența procesului de scriere a amenzilor și reducerea timpului petrecut la fiecare verificare de trafic.

Decizia contribuie și la protejarea mediului înconjurător, prin reducerea cantității de hârtie consumată și, implicit, a deșeurilor generate

În egală măsură, prin implementarea acestei aplicații, polițiștii vor putea evita erorile umane care pot să apară în procesul de notare a datelor șoferilor și al mașinilor, reducând astfel riscul de situații în care șoferii au scăpat de amenzi din cauza unor greșeli înregistrate.

Din aplicație, agenții de poliție vor putea verifica dacă mașina pe care o opresc are ITP și asigurare valabilă, precum și dacă șoferul este căutat pentru încălcarea legii, informează Europol, potrivit Digi24.

Tot din aplicație se vor putea plăti amenzile pe loc

Automat, va fi generat și procesul verbal. În acest mod, aplicația va avea o bază de date despre mașină și despre șofer.

Doar în București, în ianuarie și februarie au fost date 9.000 amenzi pentru viteză și au fost reținute 350 de permise de conducere.

spot_img
Latest news
știri