7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Locuitorii sectorului 1 cad din nou pradă mizeriei și gunoaielor. Anunțul de ultimă oră al Romprest

Trotuarele și străzile vor fi curătate doar pe jumătate, din cauza faptului că Primăria a tăiat, din nou, bugetul pentru Romprest.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei ar fi diminuat din nou bugetul pentru Romprest. Așa că și compania a acționat în consecință și a anunțat că va diminua prestațiile în funcție de bani. Așadar printr-o notificare care apare pe site-ul Romprest, se face anunțul cu privire la noua modalitate de curățare. Dar și de măturat al carosabilului. Conform acestui program, suprafatele de lucru aferente operatiunilor se calculeaza după cum urmează. Operatiunea de măturat manual carosabil, se va face pe suprafața de 2 metri/sens. Pe partea carosabilă, suprafața de lucru este micșorată la doar 2,75 m de la bordura aferentă trotuarului. Mai mult de atât, surse din cadrul companiei au spus că nici datoriile PS1 nu au fost achitate. Facturile restante sunt în continuare așa, deși există și hotărâri judecătorești în acest sens.

Clotilde nu pune bani în contul de executări și penalitățile curg

Potrivit sursei citate în contul de executări, primăria nu pune bani, acesta este motivul pentru care nu se face plata. Cu toate acestea penalitățile se strâng și cel mai probabil la un moment dat, ele vor fi suportate tot de locuitorii sectorului 1. Scandalul între Clotilde Armand și Romprest durează încă de la preluarea mandatului. Iar locuitorii sectorului 1 au avut de suferit inclusiv din cauza faptului că gunoiul nu a fost ridicat. Lucrul acesta s-a întâmplat în plină pandemie și în plină vară. Ultimul scandal dintre Romprest și Clotilde a avut loc în toamna anului trecut, tot pe motive financiare.

Facturi de milioane de lei neachitate

La acel moment Romprest invoca datorii de 10,5 milioane de lei. ”Autoritatea contractantă a încălcat această singură obligație asumată. La data prezentei înregistrându-se restanțe la plata facturilor curente aferente lunilor iulie și august 2022. În cuantum de peste 10,5 milioane lei, facturi care au termenul de scadență depășit. Cu peste 30 de zile, cu mult cele cinci zile asumate de către Sectorul 1 prin Protocolul nr.2. Motivul suspendării este neîndeplinirea de către Autoritatea contractantă a obligațiilor asumate”, spuneau de la romprest în octombrie.

spot_img
Latest news
știri