Clotilde Armand, măsuri disperate. Cui cere primarul Sectorului 1 păsuire pentru problema gunoiului – Documente

Primarul Sectorului 1 cere ajutor de la Minister pentru a rezolva problema gunoiului

După ce a primit notificare de la Romprest că din 29 ianuarie cei de la compania de salubritate nu vor mai avea unde să ducă gunoiul, Clotilde Armand cere păsuire. Primarul Sectorului 1 a făcut o adresă către mai multe instituții cărora le cere să o ajute în acest blocaj. Vizate sunt Ministerul mediului, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Romprest și alte instituții implicate în această situație. Astfel primarul cere prorogarea termenului de 29 ianuarie pentru a avea timp să iasă din blocaj.

„ Vă rugăm să ne comunicați o soluție de ieșire din acest blocaj, cu rugămintea de a face demersuri în vederea prorogării termenului legal de delegare a activităților de salubrizare în cauză (29.01,2023), potrivit competențelor dumneavoastră, inclusiv prin asigurarea unei perioade de tranziție, cu acceptarea actualului cadru de raporturi juridice contractuale de depozitare, tratare și sortare a deșeurilor, fără a se suspenda autorizațiile de mediu existente până la intrarea în legalitate a tuturor operatorilor de salubrizare pe flux, întrucât Sectorul 1 al municipiului București și asociația intercomunitară în cauza se află în curs de derulare a procedurilor de atribuire a activităților de eliminare prin depozitare a deșeurilor.

Clotilde cere ajutor în problema gunoiului

De sortare a deșeurilor reciclabile în stații de sortare, activitate în competența exclusivă a Sectorului 1 și de tratate mecanico-biologice, cu mențiunea că asociația de dezvoltare intercomunitară se află momentan în stadiul de primire a ofertelor pentru delegarea depozitării până la 01.02.2023 și în procedura de întocmire și aprobare a documentelor de atribuire a tratării mecanico-biologică, iar Sectorul 1 în stadiul de întocmire și aprobare a documentației pentru delegarea sortării în stațiile de sortare a deșeurilor reciclabile”, spune Clotilde în solicitarea ei. Romprest a anunțat în cursul zilei de astăzi că de pe data de 29 ianuarie nu vor mai avea unde să ducă gunoiul, drept urmare Primarul Sectorului 1 trebuie să ia măsuri.