18.9 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Locuitorii din Marea Britanie sunt îndemnați să ude arborii urbani, în lupta împotriva verilor tot mai toride și secetoase

Organizațiile pentru protecția mediului promovează acțiuni colective, benefice pentru spațiile verzi

Mai multe organizații de mediu din Marea Britanie îndeamnă rezidenții să ofere sprijin autorităților prin udarea arborilor urbani.

Copacii duc o reală luptă pentru a reuși să supraviețuiască în verile tot mai toride și secetoase, conform informațiilor furnizate de DPA și PA Media și citate de publicația ECSR.

Una dintre organizații este Arboricultural Association care promovează îngrijirea și conservarea arborilor și oferă sprijin și resurse profesionale pentru specialiștii din domeniul arboriculturii

Printre aceste organizații se numără și Arboricultural Association, care a lansat în 2020 o campanie anuală pentru a încuraja britanicii să ude copacii și, astfel, să le sporească șansele de supraviețuire.

Arboricultural Association este o organizație non-profit din Marea Britanie care se concentrează pe promovarea și dezvoltarea domeniului arboriculturii.

Aceasta este una dintre cele mai importante organizații profesionale din industria arboricolă din Regatul Unit.

În 2022, Marea Britanie a înregistrat cel mai călduros an de la începutul înregistrărilor meteorologice

În urmă cu un an, Met Office a avertizat că valurile prelungite și intense de căldură vor deveni tot mai frecvente din cauza schimbărilor climatice.

Experții afirmă că între 30% și 50% dintre arborii plantați în mediul urban se usucă în primul an, deoarece au nevoie de 50 de litri de apă pe săptămână în timpul lunilor de vară, în primii trei ani de la plantare.

Arborii sunt esenţiali pentru binele nostru, ne răcoresc oraşele şi îmbunătăţesc calitatea aerului, aşa că trebuie nu doar să plantăm mai mulţi, ci şi să-i îngrijim pe cei pe care îi avem deja”, a transmis Catherine Nuttgens, directoarea programului pentru arbori urbani a Woodland Trust, potrivit sursei citate.

spot_img
Latest news
știri