1.9 C
București
joi, 21 noiembrie, 2024

Carnea cultivată în laborator a primit aprobare finală în SUA: UE riscă să rateze o soluție crucială la schimbările climatice

Carnea cultivată din celule în laborator a primit aprobarea finală din partea Departamentului American pentru Agricultură (USDA), potrivit Agerpres.

Cele două companii care au primit aviza favorabil pentru comercializare sunt Upside Foods şi Good Meat. Ele vor putea astfel să-și vândă pe piața carnea cultivată în laborator.

Procesul de avizare este unul anevoios, deoarece durează mai mulți ani până când aceasta se poate obține. În plus, e nevoie atât de acordul USDA, cât și de cel al Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Ca urmare a acestei decizii, SUA devin a doua țară din lume care comercializează acest produs. Carnea este derivată din celule prelevate de la animale şi apoi „crescute“ în cuve din oţel.

„Este un vis devenit realitate. Marchează începutul unei noi ere“, a spus Uma Valeti, CEO al companiei Upside Foods.

Carnea de laborator poate fi cumpărată de americani

Good Meat, care a primit undă verde de la FDA în martie a acestui an și aprobarea USDA de a folosi termenul „pui cultivat cu celule” pe etichetele produselor săptămâna trecută, va comercializa carnea la un restaurant deținut de celebrul bucătar José Andrés din Washington, D.C., conform Agfundernews.

2023 va fi un an crucial pentru industria cărnii cultivate, deoarece startup-urile se confruntă cu întrebări cu privire la scalabilitatea tehnologiei lor. De asemenea, industria așteaptă să vadă dacă consumatorii americani sunt suficient de entuziasmați de noul produs pentru a determina investitorii să continue să finanțeze categorie.

De asemenea, Alice Ravenscroft, șefa de politici la Good Food Institute Europe, a declarat că vestea ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă în Europa. Ea susține că europenii „rămân în urmă pe măsură ce restul lumii accelerează livrarea de carne cultivată ca parte a unui sistem alimentar durabil“.

„Carnea cultivată are potențialul de a reduce emisiile, de a ne spori securitatea alimentară și de a extinde opțiunea consumatorilor. UE trebuie să-și intensifice investițiile în sector și să se asigure că procesele de reglementare sunt solide și transparente. În caz contrar, riscă să rateze această soluție crucială pentru schimbările climatice și această oportunitate economică”, a spus ea.

spot_img
Latest news
știri