13.5 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Vedetele de la Hollywood cer industriei divertismentului să ia în serios lupta împotriva schimbărilor climatice

Industria pare să ignore criza climatică, doar o mică parte dintre scenariile de filme abordând aspecte legate de climă

Mai multe nume celebre de la Hollywood cer industriei divertismentului să ia în serios lupta împotriva schimbărilor climatice, în cadrul celui de-al patrulea summit pentru climă de la Hollywood, organizat la Los Angeles, relatează AFP, preluată de Ziare Live.

Un studiu recent arată că industria divertismentului ignoră criza climatică

Conform unui studiu recent efectuat de centrul de cercetare Norman Lear și firma de consultanță Good Energy, industria divertismentului pare să ignore în mare măsură încălzirea globală tot mai accentuată.

Concret, mai puțin de 3% din cele aproape 37.000 de scenarii de filme pentru marele ecran și televiziune realizate începând cu 2016 au abordat vreun aspect legat de climă, iar doar 0.6% dintre acestea au utilizat termenii ”schimbări climatice”.

Actrița Stephanie Hsu, nominalizată la premiul Oscar, își exprimă preocuparea față de schimbările climatice

Actriţa americană de origine taiwaneză, Stephanie Hsu, nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru ”Everything Everywhere All At Once”, participă la o discuţie despre necesitatea de a vorbi deschis despre schimbările climatice între generaţii.

În cadrul unei mese rotunde se va dezbate rolul emisiunilor improvizate, inclusiv a celor de reality-show, în reprezentarea schimbărilor climatice.

Summit-ul de la Hollywood: Combaterea ipocriziei privind schimbările climatice, în căutarea unei abordări transformative

Hollywood-ul şi vedetele sale care călătoresc cu avioane private sunt acuzate frecvent de ipocrizie în privinţa încălzirii globale, însă cofondatoarele summit-ului spun că scopul lor este de a schimba abordarea generală, nu de a incrimina persoane.

spot_img
Latest news
știri