16.5 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Modalitate ingenioasă de a transforma metanul în energie și materiale

Cercetătorii de la Universitatea Central Florida au reușit să transforme metanul în energie și materiale.

Metanul este o emisie extrem de nocivă și care este rar reciclată. Acum, cercetătorii de la Universitatea Central Florida au găsit o modalitate de a o transforma în energie și materiale, conform Interesting Engineering.

Noua dezvoltare este opera nanotehnologului Laurene Tetard și a expertului în cataliză Richard Blair.

Prima invenție constă într-o metodă de generare a hidrogenului din metan, fără a elibera nici un gaz carbonic.

„Acea invenție este de fapt un twofer”, a spus Blair.

„Primește hidrogen verde și elimină – nu chiar captează – metanul. Procesează metanul doar în hidrogen și carbon pur, care pot fi folosite pentru lucruri precum baterii”, a mai zis Blair.

A doua invenție poate permite într-o zi crearea de materiale carbonice de înaltă performanță din metan.

„Este ca și cum ai avea o imprimantă 3D cu carbon în loc de o imprimantă 3D cu polimer”, a explicat Tetard.

„Dacă avem un astfel de instrument, atunci poate că există chiar și niște modele de materiale din carbon pe care le putem realiza. Ele sunt imposibile în prezent”, a spus el.

„Așadar, această invenție ar fi o modalitate de a produce astfel de materiale din metan într-o manieră durabilă la scară industrială largă”, a adăugat Blair.

Modalitate ingenioasă de a transforma metanul în energie și materiale

Această invenție, conform oamenilor de știință, ar putea avea aplicații nelimitate. Tetard a adăugat că, dacă pot reduce dimensiunea structurilor rezultate, și-ar putea extinde raza de acțiune.

„În acest moment, dimensiunea structurilor este la microscală. Volumul focal de lumină pe care îl creăm este de microdimensiune”, a explicat ea.

„Așadar, dacă putem controla lumina într-un volum mic, poate putem crește obiecte de dimensiuni nanometrice pentru nanostructuri modelate de o mie de ori mai mici. Este ceva ce ne gândim să implementăm în viitor. Apoi, dacă acest lucru devine posibil, sunt multe lucruri pe care le putem face”, a mai spus ea.

Aceste invenții ar putea părea impresionante, dar succesul nu a fost ușor pentru cei doi colaboratori. Au trebuit să încerce de multe ori să-și facă invențiile să funcționeze corect.

„A durat ceva timp pentru a obține rezultate cu adevărat interesante”, a spus Tetard.

„La început, o mare parte din caracterizarea pe care am încercat să o facem nu a funcționat așa cum ne-am dorit”, a precizat aceasta.

Dar asta nu i-a oprit și până la urmă eforturile lor au dat roade.

spot_img
Latest news
știri