17.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

China a emis prima certificare pentru un taxi zburător

Aernoavele vor putea fi folosite de către publicul larg

China a acordat oficial prima certificare din lume pentru un taxi zburător autonom și electric, semnificând un pas către posibila autorizare comercială a acestor vehicule în întreaga țară.

Certificatul atestă siguranța și capacitatea de navigație a aeronavei produse de startup-ul chinez EHang, lider global în domeniul mobilității aeriene urbane.

China afirmă că taxiurile zburătoare posedă capacităţile de siguranţă pentru operaţiuni cu echipaj uman

Este primul eVTOL (”Aeronavă electrică cu decolare și aterizare vertical”) din lume care obține o astfel de certificare, ceea ce plasează China în fruntea țărilor în acest domeniu.

Administraţia chineză pentru aviaţie civilă (CAAC) a emis certificatul tipizat pentru sistemul de aeronavă fără pilot EH216-S”, a precizat instituţia într-un comunicat, publicat de Digi 24.

Potrivit sursei citate, documentul demonstrează că vehiculul îndeplineşte cerinţele de navigabilitate şi posedă capacităţile de siguranţă pentru operaţiuni cu echipaj uman (cu oameni la bord – n.red.), a detaliat CAAC.

Solicitarea unui certificat tipizat este un proces îndelungat şi costisitor

Cu toate acestea, în momentul în care documentul a fost obţinut, aceste aeronave pot fi utilizate de către publicul larg.

CAAC a mai precizat că acest model va face obiectul unor examene de calificare operaţională şi va fi oficial pus în exploatare comercială după ce a îndeplinit cerinţele.

Sperăm să devenim primii din lume, pe termen scurt, care lansează exploatarea comercială a eVTOL cu pilot automat”, a declarat Hu Huazhi, fondatorul şi CEO-ul companiei EHang.

spot_img
Latest news
știri