14.4 C
București
sâmbătă, 21 septembrie, 2024

VIDEO FOTO | Incendiu de proporții la groapa de gunoi Boldești, Prahova

Groapa de gunoi din Boldești a luat foc în noaptea de 1-2 noiembrie 2023.

La groapa de gunoi Boldești din județul Prahova a izbucnit, joi dimineață, un incendiu. Anunțul a fost făcut de Garda de Mediu din județ.

Garda de Mediu a fost anunțată „în jurul orei 01:40 de reprezentanții ISU Prahova. Aceștia au semnalat „izbucnirea unui incendiu la depozitul de deșeuri municipale nepericuloase din localitatea Boldești Scăeni.“

„Din primele informații de la fața locului incendiul s-a produs în zona perimetrală de depozitare curentă, pe o suprafață extinsă , cu flacără deschisă și degajare masivă de fum caracteristic. Incendiul nu este lichidat, arde cu flacara deschisă, în continuare se intervine pentru lichidatea incendiului cu aproximativ 5 autospeciale de intervenție aparținând ISU Vălenii de Munte, Mizil, Ploiești, a transmis Garda de Mediu.

Agenția pentru Portecția Mediului Prahova a fost sesizată. S-a avut în vedere monitorizarea calității aerului prin analize cu laboratorul mobil din dotare. De asemenea comisarii județeni de mediu au efectuat un control la societatea implicată, pentru a stabili condițiile încălcării legislației de mediu.

Mirosul de la incendiul de la groapa de gunoi Boldești se simte până în Ploiești.

În jurul orei 07:30, potrivit Observatorul PH, focul era pe cale de a fi lichidat. În jurul orei 09:00, însă, conform live-ului de mai jos, locul încă mai fumega.

spot_img
Latest news
știri