18.9 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

FOTO | Imagini impresionante! Aurora boreală, vizibilă din toată România: Așa ceva nu s-a mai văzut la noi în ultimii zeci de ani

Aurora boreală a fost văzută de pe tot cuprinsul țării.

Aurora boreală a fost observată, duminică seară, din foarte multe locații din România. Evenimentul a fost semnalat pe rețelele de socializare. Oameni din întreaga țară au postat imagini, iar cele mai reușite le regăsiți mai jos.

Pe pagina de Facebook AstroInfo au fost publicate informații privitoare la acest fenomen. De asemenea, s-a distribuit și o imagine cu amploarea pe care a avut-o în emisfera nordică.

Sursă – AstroInfo Facebook

„Așa ceva nu s-a mai văzut la noi în ultimii zeci de ani“, au notat cei de la AstroInfo. Aceștia au precizat că, deși s-au mai observat aurore boreale în România, amploarea celei de acum a fost impresionantă.

„Azi, însă, aurora a fost observată pe scară largă de multă lume, practic, din locații din întreaga țară unde cerul a fost senin la începutul serii.

Furtuna solară este încă în desfășurare, șansele de apariție a aurorei pe cerul nordic fiind încă ridicate până spre dimineață“, au mai transmis cei de la AstroInfo.

Sursă – Bogdan Lăpăduș (Florești, Cluj)
Sursă – Marina Teodorescu (Ialomița)
Sursă – Claudia Costina (Sânandrei, Timiș)

Ce este aurora boreală

Aurora boreală (Lumina Nordului) este un spectacol natural fascinant ce se desfășoară în regiunile de nord ale Terrei. Un dans vibrant de culori strălucitoare se desfășoară pe cerul nocturn, în special în apropierea Polului Nord. Fenomenul apare atunci când particulele încărcate din vânturile solare intră în contact cu atmosfera Pământului și provoacă emisiuni de lumină în diferite culori, precum verde, roșu, mov și albastru.

Aurora boreală este adesea considerată unul dintre cele mai uimitoare fenomene naturale. Ea atrage mii de turiști în regiunile nordice ale lumii pentru a asista la acest spectacol cosmic. Aurora boreală poate fi observată din locuri cu cer senin, departe de poluarea luminoasă a orașelor.

spot_img
Latest news
știri