16.3 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

O spălătorie auto din Sibiu deversează apa uzată în râul Cibin | VIDEO

Apele uzate de la o spălătorie auto din Sibiu au ajuns în râul Cibin.

Un biciclist din Sibiu a sesizat acum câteva zile autoritățile cu privire la o sursă de poluare în râul Cibin, conform Turnul Sfatului.

Bărbatul a observat o conductă de scurgere care ajunge în alba minoră a râului. Din aceasta ieșea o spumă de culoare albă. Inițial, sibianul a încercat să ia legătura cu reprezentanții Gărzii de Mediu, dar numărul de telefon afișat nu era disponibil. Ulterior, imaginile filmate de bărbat au ajuns la reprezentanții Apelor Române – Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu. Aceștia din urmă au demarat o anchetă cu privire la sursa de poluare.

„Cei de la Garda de Mediu își încep activitatea luni și la numărul de pe site nu răspunde nimeni. Doresc să vă trimit un filmuleț realizat astăzi la ora 15:45 de pe pista de biciclete, pe strada Malului. Când s-a construit pista toate scurgerile au fost mascate sub nivelul apei. Astăzi, debitul râului este mic iar spuma iese la suprafață”, a transmis sibianul către redacția Turnul Sfatului.

Ulterior, specialiștii de la Apele Române au ajuns la locul cu pricina și au confirmat sursa de poluare. S-a luat legătura cu societatea Apă Canal Sibiu SA, după care s-a refăcut traseul conductelor de scurgere. Așa s-a ajuns la sursa de poluare, o spălătorie auto din Sibiu.

Apa de la o spălătorie auto din Sibiu ajunge în râul Cibin

Spălătoria auto funcționează în zona intersecției străzilor Metalurgiștilor cu Autogării. Se pare că apele uzate de la aceasta ajung în zone speciale de decantare și filtrare. Ulterior, apele se scurg în râul Cibin.

Din primele informații se pare că filtrele nu funcționau la parametrii optimi și de aceea apărea acea spumă de culoare albă.

Autoritățile nu au amendat spălătoria respectivă, ca umare a faptului că soluțiile folosite sunt ecologice. Prin urmare, nu au un efect nociv asupra mediului.

Apele Române le-au solicitat reprezentanților spălătoriei să ia măsuri pentru filtrarea optimă a apelor uzate în perioada următoare. În caz contrar, aceștia se pot confrunta cu amenzi.

spot_img
Latest news
știri