6.3 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Clujeanul filmat în timp ce abandona 3 cățeluși a fost identificat și amendat

Bărbatul a fost filmat în timp ce scoate din portbagaj trei pui de câine și îi abandonează pe marginea drumului. Puii nu au mai fost găsiți

Bărbatul care a fost filmat în timp ce abandona trei pui de câine pe o stradă din comuna Aghireş, judeţul Cluj, a fost identificat de poliţişti şi amendat.

Polițiștii au intervenit după ce cazul a fost făcut public de o asociație pentru protecția animalelor, scrie Digi 24.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional în temeiul Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, cu amendă în valoare de 4.000 de lei, pentru abandonul a 3 exemplare canine

Potrivit comunicatului emis de Poliţia judeţeană Cluj, Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au efectuat demersurile necesare pentru identificarea persoanei vinovate.

Aceștia au stabilit că este vorba despre un bărbat, de 57 de ani, din Cluj-Napoca.

Clujeanul a fost filmat, în 2 februarie, în timp ce opreşte autoturismul, coboară de la volan îşi pune mănuşi şi scoate din portbagaj, pe rând, trei pui de câine pe care îi lasă pe stradă.

Puii abandonați nu au mai fost găsiți

Mai multe imagini au ajuns pe reţelele de socializare de către o asociaţie pentru protecţia animalelor.

Reprezentanții asociației au transmis că nu au mai găsit la faţa locului puii abandonaţi.

Abandonul animalelor se pedepsește sever

Articolul 6 aliniatul 2 litera f din Legea 205 din 2004 privind protecția animalelor prevede faptul că abandonul și sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului reprezintă un act de cruzime față de animale.

Actul se sancționează conform Articolului 26 din aceeași lege cu amendă de la 1.000 la 4.000 lei.

Abandonul câinilor revendicați sau adoptați din adăposturile de animale constituie conform O.U.G. 155 din 2001 infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 5 ani.

spot_img
Latest news
știri