21.5 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

FOTO | Orașul din România în care s-au montat bănci inteligente, cu senzori de poluare, panouri fotovoltaice și Wi-Fi

La Brașov au fost instalate primele bănci inteligente din România.

Primele bănci inteligente din România au fost montate la Brașov. Acestea au panouri fotvoltaice, încărcătoare, senzori de temperatură și de poluare și Wi-Fi, potrivit Antena 3 CNN.

Panourile fotovoltaice sunt încorporate în locul șezutului. Băncile pot transmite mesaje audio preînregistrate și pot măsura particulele PM 2,5.

O singură astfel de bancă a costat nu mai puțin de 31.000 de lei. Suma totală se ridică la aproximativ 7.000 de euro.

Trei dintre acestea au fost montate deja în centrul istoric din Brașov, în zona Teatrului Dramatic. Alte trei bănci vor fi montate în Piața Sfatului, Piața Sfântul Ioan și în Parcul Titulescu.

Bănci inteligente la Brașov – Ce spune primarul

Primarul Allen Coliban a făcut și câteva declarații despre noile bănci inteligente din centrul istoric al Brașovului.

„Brașovul este orașul din România cu cea mai accelerată tranziție către un oraș verde. (Avem) investiții majore, cum ar fi transportul în comun electric, amenajarea de piste de biciclete sau soluții ecologice de producere a energiei pentru consumul public.

De astăzi venim și cu o soluție de mobilier urban care produce energie prin intermediul panourilor fotovoltaice“, a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului, potrivit Mediafax.

Brașovul se remarcă printr-un centru vechi bine conservat, prin străzile pietruite, clădirile istorice și bisericile vechi. Piața Sfatului și Biserica Neagră sunt doar câteva dintre atracțiile sale remarcabile.

spot_img
Latest news
știri