21.5 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

FOTO | Pui de țestoase marine, eliberați pe plaja din Nicaragua

Peste 400 de pui de țestoasă marină au fost eliberați în Oceanul Pacific.

Autoritățile și voluntarii din Nicaragua au eliberat sute de pui de țestoase marine pe coasta Pacificului. Acțiunea face parte din eforturile guvernului de a proteja speciile pe cale de dispariție, scrie Straitstimes.

Totul a avut loc în rezervația de viață sălbatică Rio Escalante Chacocente. Peste 400 de pui de țestoasă Paslama au înaintat pe nisip spre ocean, duminică după-amiază.

Eliberarea a făcut parte din campania guvernului de a proteja populațiile de țestoase pe cale de dispariție, „Împreună conservăm țestoasele marine”.

Oamenii de știință avertizează că diferite specii de țestoase marine și țestoase sunt amenințate de pierderea habitatului, braconaj și schimbările climatice.

Pui de țestoase marine, eliberați în Pacific

„412 pui de țestoasă din specia Paslama au fost eliberați în Santa Teresa, Carazo.

Au participat turişti naţionali şi străini, membri ai Armatei Nicaraguane şi paznici ai ariilor protejate“, se arată într-un mesaj postat pe Facebook.

Țestoasele marine sunt esențiale pentru echilibrul ecosistemelor în care trăiesc. Ele sunt adaptate la viața în apă și au un rol în menținerea sănătății recifelor de corali și a ecosistemelor marine. Se hrănesc cu alge marine și ajută la menținerea acestora sub control. De asemenea, țestoasele marine joacă un rol crucial în dispersia semințelor de plante marine. Astfel, ele contribuie la biodiversitatea și stabilitatea ecosistemelor de coastă.

spot_img
Latest news
știri