5.8 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Decizie șocantă: Comisia Von der Leyen oprește ”inițiativa privind reziliența în domeniul apei”

Fondul pentru Natură (WWF România): ”Efectele le vom simți cu toții”

Fondul pentru Natură din România a precizat că, deși Europa este constant marcată de inundații, secete și incendii, Comisia von der Leyen renunță la ”inițiativa privind reziliența în domeniul apei” promisă.

Prin urmare, efectele negative vor fi resimțite de agricultorii europeni și de natură, pe măsură ce impactul schimbărilor climatice devine din ce în ce mai puternic.

WWF România: ”Inițiativa, anunțată în septembrie anul trecut de către președinta Comisiei ca prioritate pentru 2024, vine după alte norme și propunerilor abandonate, deși erau menite să ne protejeze viitorul”

Decizia Comisiei de a ”pune pe pauză” inițiativa nu va opri efectele catastrofale ale secetelor și inundațiilor. Vara anului 2023 a fost cea mai călduroasă înregistrată la nivel global, iar această tendință va continua, conform cercetărilor științifice”, se arată în comunicatul publicat de organizația pentru protecția mediului din România.

Comisia von der Leyen trebuie să readucă reziliența în domeniul apei pe agenda politică

Sunt consternată de decizia iresponsabilă a Comisiei von der Leyen de a opri inițiativa privind reziliența în domeniul apei, în condițiile în care inundațiile și secetele intense îneacă sau usucă deja părți ale Europei, cu un cost imens pentru comunități, fermieri, aprovizionarea noastră cu alimente și natură. Această decizie nu are niciun sens și nu poate avea decât scopul de a obține câștiguri politice în perioada premergătoare alegerilor. Cer Comisiei Europene să readucă reziliența în domeniul apei pe agenda politică”, a declarat Claire Baffert, ofițer principal pentru politici privind apa la WWF European Policy Office.

spot_img
Latest news
știri