16.7 C
București
luni, 23 septembrie, 2024

Cea mai călduroasă lună februarie înregistrată vreodată în Anglia și Țara Galilor

În unele părți din Marea Britanie, luna februarie din acest an a fost cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor.

În Anglia și Țara Galilor a fost cea mai caldă lună februarie înregistrată vreodată, a anunțat Met Office, scrie BBC.

Temperatura medie pentru Anglia a fost de 7,5°C. Pentru Țara Galilor, aceasta a fost de 6,9°C. Marea Britanie, în ansamblu, a înregistrat a doua cea mai caldă lună februarie din istorie.

Fermierii spun că pierd recolte din cauza inundațiilor. De asemenea, lipsa înghețului afectează dezvoltarea merelor și perelor.

Statisticile provizorii sunt în concordanță cu previziunile pe termen lung privind ierni mai calde și umede din cauza schimbărilor climatice.

Temperaturile medii pentru Marea Britanie în ansamblu în februarie au fost de 6,3°C.

Aceasta este încă sub cifra din februarie 1998 de 6,8°C. Dar, într-un indicator clar al impactului recent al schimbărilor climatice, patru dintre cele mai calde zile de 10 februarie din Marea Britanie, după 1884, au fost toate în ultimii șase ani – 2024, 2023, 2022 și 2019.

Cea mai călduroasă lună februarie în Anglia și Țara Galilor

Met Office colectează date meteo în fiecare zi. Înainte ca februarie să se încheie, a arătat că părți din sudul Țării Galilor, Midlands și Lincolnshire au înregistrat cantități de precipitații de peste 2,5 ori mai mari față de cele normale din februarie.

National Farmers’ Union (NFU) spune că unele ferme din Lincolnshire sunt încă sub apă. Inundațiile persistă încă din octombrie.

„A plouat atât de multe zile încât nivelul doar a crescut din ce în ce mai mult. Suntem deja la un nivel destul de saturat”, a spus meteorologul Annie Shuttleworth.

„Vine la sfârșitul a ceea ce a fost un sezon umed de iarnă în general”, a spus ea. „În decembrie și ianuarie am avut deja 90% din precipitațiile de iarnă. În mod normal, te-ai aștepta să fie aproape de 65% până la sfârșitul lunii ianuarie”, a completat Shuttleworth.

Cifrele provizorii de la Met Office arată că a fost a opta cea mai ploioasă iarnă înregistrată în Marea Britanie.

spot_img
Latest news
știri