19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

O fermă din Anglia îți dă posibilitatea să îmbrățișezi vacile. Cât costă experiența

Ideea unor fermieri din Anglia le-a adus acestora câștiguri financiare substanțiale, pe fondul problemelor economice cu care s-au confruntat în ultimii ani.

Pentru a-și atenua dificultățile financiare, niște fermieri din Anglia au avut ideea de a oferi vizitatorilor posibilitatea de îmbrățișa vacile, conform Le Figaro.

Vizitatorii Dumble Farm din nordul Angliei merg la fermă pentru a o îmbrățișa vacile Morag. Este vorba de o vacă impunătoare din Highland. Fiona Wilson și colegii ei de la fermă au început să ofere sesiuni de îmbrățișări cu vacile în februarie. Principalul motiv a fost reprezentat de dificultățile economice care erau departe de a se termina.

„Unora le place contactul cu câini, pisici sau cai. Alții preferă să fie cu vacile”, a declarat Fiona Wilson pentru AFP. „Oamenii vin pentru bunăstarea lor. A fi în preajma animalelor ameliorează anxietatea. Este aproape ca la terapie.”, a adăugat ea.

La fel ca mulți alți fermieri, proprietarii Dumble Farm, situată lângă Beverley, estul Yorkshire, au fost puternic afectați de scăderea bruscă a prețurilor la lapte și, mai recent, de inflația ridicată.

În doar câteva decenii, zeci de mii de crescători au părăsit sectorul. Potrivit unui raport de la Biblioteca Camerei Comunelor, în Marea Britanie existau 196.000 de ferme de lapte în 1950. Până în 1995, mai erau doar 35.700.

Scăderea prețurilor la lapte și creșterea costurilor la energie, combustibil, furaje și îngrășăminte de la izbucnirea războiului din Ucraina în februarie 2022 au pecetluit soarta multor alte ferme. Potrivit Agriculture and Horticulture Development Board, care reprezintă fermierii, până în octombrie 2023 mai erau doar 7.500 de fermieri de lactate în Marea Britanie.

Ferma unde ai posibilitatea să îmbrățișezi vacile

În ianuarie 2022, fermierii au decis să-și diversifice activitățile și să-și vândă cireada. Au mai rămasă doar cinci vaci pe care fermierii s-au decis să nu le abandoneze.

„Erau cu adevărat prietenele noastre, având o natură calmă și prietenoasă”, spune Fiona Wilson.

„Așa că ne-am gândit că poate am putea încerca să începem niște sesiuni de îmbrățișare a vacilor, doar pentru a câștiga puțin mai mulți bani (…). De asemenea, pentru a-i face pe oameni să se intereseze de ceea ce facem aici.”, a spus femeia.

Ferma a pregătit vacile luni de zile înainte de a invita clienții să vină să le mângâie. Vacile au fost încântate de noul lor job.

„Sunt animale curioase. Sunt interesate de oamenii care vin să le vadă”, spune Fiona Wilson. Experiența, care include și activități educaționale despre agricultura durabilă, atrage cupluri, familii și iubitori de vaci din toată țara.

Rezervările pentru îmbrățișări se fac cu mai multe luni înainte, la un preț de 50 de lire sterline (58,30 euro) de persoană.

spot_img
Latest news
știri