17.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Au aruncat deșeurile pe Valea Doftanei, însă au fost dați de gol de niște lucrări de control ale copilului, care se aflau printre gunoaie

Un cuplu care se pliba pe Valea Doftanei a dat peste un morman de gunaoie aruncat la voia întâmplării.

Valea Doftanei a devenit, mai nou, groapă de gunoi. Doi tineri care se plimbau în natură au descoperit fără să vrea un morman de deșeuri, potrivit BizBrașov.

Având în vedere că aceștia frecnventează des zona, gunoaiele le-au sărit în ochi deoarece, conform mărutriilor, la plimbările precedente nu se aflau acolo.

„O cantitate care ar încăpea într-o dubă, aș zice, conținând obiecte specifice camerei unui copil. E vorba de caiete de școală, plăpumi, hăinuțe, cărucioare, jucării”, a declarat Irina Sfârlea pentru Radio România Brașov.

Scandalizați de gestul nefiresc, cei doi au început să caute prin deșeuri. Numaidecât au dat peste niște lucrări de control cu numele unui copil. Au fost sesizate Garda de Mediu și Poliția Locală, care vor face verificări pentru a afla cine e făptașul.

„Vom lua legătura cu autoritatea publică locală, respectiv Poliția locală, care are competențe directe asupra unor astfel de fenomene. Vom asista și noi la acest control și vom urmări depistarea vinovaților, celor care au fost implicați direct în săvârșirea acestui gest. Vom folosi probele care ne-au fost prezentate și, cu sprijinul autorităților locale, vom încerca identificarea celor responsabili. Cu siguranță că una dintre cele două instituții, respectiv Poliția Locală sau Garda de Mediu, va sancționa vinovații, conform legislației în vigoare”, a precizat comisarul șef al Gărzii de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv.

Cel mai probabil, familia copilului ale cărui lucrări au fost găsite este responsabilă de aruncarea deșeurilor. Nu va dura mult timp până ce persoanele responsabile vor fi prinse și sanționate.

spot_img
Latest news
știri