17.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Proteste la Bruxelles împotriva închiderii unei fabrici Audi de mașini electrice

Mii de persoane cer acțiuni UE pentru salvarea locurilor de muncă, pe fondul scăderii vânzărilor și concurenței din China

Mai multe proteste din cauza închiderii unei fabrici ce produce mașini electrice au avut loc la Bruxelles scrie G4 Media.

Mii de persoane au manifestat luni la Bruxelles în semn de solidaritate cu lucrătorii unei fabrici Audi din apropiere care produce vehicule electrice pe care producătorul german de automobile ia în considerare să o închidă pe fondul scăderii vânzărilor.

Aproximativ 3.000 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă

Audi a spus că producția de la fabrica, care are aproximativ 3.000 de angajați, se va încheia în 2025 – o mișcare despre care analiștii spun că reflectă problemele care afectează industria auto din Europa, pe fondul cererii scăzute și al concurenței din partea Chinei.

Audi este o subsidiară a Volkswagen, companie care la începutul acestei luni a făcut anunțul-bombă că ia în considerare pasul fără precedent de a închide site-urile de producție din Germania.

Organizatorii protestului de la Bruxelles au spus că doresc să încurajeze liderii Uniunii Europene să acționeze și să investească masiv pentru a salva locuri de muncă în sectorul industrial

Europa s-a luptat pentru a produce mai multe vehicule electrice ca parte a tranziției sale spre energia verde, impunând eliminarea treptată de mașini noi care consumă combustibili fosili până în 2035, dar vânzările au avut probleme.

Vânzările noi au scăzut cu șase procente față de anul precedent pe întreg continentul în iulie, potrivit Uniunii Europene.

UE discută planuri de a plăti taxe de import de până la 36% la vehiculele electrice importate din China.

spot_img
Latest news
știri