11.4 C
București
miercuri, 16 octombrie, 2024

Producătorii auto europeni lansează modele electrice accesibile pentru a contracara competiția chineză

În fața presiunii de a respecta reglementările de mediu, europenii se pregătesc să ofere peste 50 de modele electrice noi până în 2025, vizând o piață tot mai competitivă

Producătorii europeni de automobile intenționează să lanseze anul viitor zeci de modele electrice la prețuri accesibile, ca răspuns la competiția intensă din partea Chinei și la reglementările stricte de poluare impuse de Uniunea Europeană, conform Biziday.

Mai multe modele vor fi disponibile începând din această toamnă

O analiză realizată de FT, care se bazează pe datele Barclays, indică faptul că acești producători vor face eforturi pentru a introduce mai multe modele electrice noi decât rivalii lor chinezi, care i-au depășit în acest an.

Unele dintre aceste noi modele vor fi disponibile începând din această toamnă, iar altele sunt programate pentru 2025, însă esența competiției constă în ofertele accesibile, capabile să rivalizeze cu mașinile chineze de la BYD și Xpeng, care sunt disponibile în UE la aproximativ 20.000 de euro.

Producătorii europeni vor însuma în 2024 și 2025 peste 50 de modele electrice noi

Presiunea asupra industriei auto va crește suplimentar din 2025, când noile obiective UE privind emisiile vor intra în vigoare.

Acestea impun producătorilor de automobile să reducă cantitatea de emisii pe vehicul vândut, indiferent că acesta este electric sau cu motor termic.

Reducerea sau tăierea subvențiilor pentru EV din acest an a crescut implicit media emisiilor pentru mașinile cu motoare termice, ceea ce ridică mari semne de întrebare inclusiv legat de vânzările acestora.

spot_img
Latest news
știri