7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Amenzi de 90.000 de lei în urma unui control la Sintești, Ilfov

Garda de Mediu a confiscat peste șase tone de deșeuri feroase și neferoase și a aplicat sancțiuni pentru încălcarea normelor de protecție a mediului

Reprezentanţii Gărzii de Mediu au făcut, vineri, un control în localitatea Sinteşti din judeţul Ilfov, unde au dat amenzi de 90.000 de lei pentru încălcarea normelor de protecţie a mediului şi regimului deşeurilor.

Potrivit News.ro, echipele de control au confiscat peste şase tone de deşeuri feroase şi neferoase.

Într-un control operativ, inopinat, însoţiţi de reprezentanţi ai Jandarmeriei Române, atât din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov, cât şi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti, comisarii din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Ilfov au verificat 16 locaţii, au fost aplicate 4 sancţiuni principale, în cuantum de 90.000 lei pentru fapte ce încalcă normele de protecţie a mediului şi regimul deşeurilor”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu.

Ei au adăugat că au fost confiscate 6.000 de kilograme de deşeuri metalice feroase, neferoase şi vehicule scoase din uz (VSU), din trei locaţii, atât unde nu au putut fi prezentate documente de provenienţă, cât şi deşeuri VSU abandonate pe terenuri virane.

La acţiune au participat 10 comisari din cadrul Gărzii de Mediu Ilfov, însoţiţi de 34 de jandarmi.

Garda de Mediu Ilfov a aplicat mai multe amenzi după o acţiune de control în Sinteşti

La finalul lunii septembrie, comisarii Gărzii de Mediu Ilfov au desfășurat o acțiune amplă de control în Sintești, verificând 20 de locații și aplicând 14 sancțiuni în valoare de 332.000 de lei pentru încălcarea normelor de mediu.

Au fost confiscate 5.000 de kilograme de deșeuri metalice neferoase, iar trei sesizări penale au fost făcute pentru incinerarea ilegală de deșeuri.

Acțiunea, desfășurată cu participarea a peste 100 de persoane, a avut ca scop și menținerea ordinii și siguranței publice în zona Sintești.

spot_img
Latest news
știri