16.6 C
București
joi, 24 octombrie, 2024

50 de tone de deșeuri periculoase au fost descoperite în urma unei acțiuni de dezmembrare ilegală a autovehiculelor în Neamț

Poliția Română a indisponibilizat deșeurile în cadrul operațiunii JUPITER, cu sprijinul mai multor servicii de investigare și sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Aproximativ 50 de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase, provenite din activitatea de dezmembrare ilegală a autovehiculelor, au fost indisponibilizate de poliţiştii din Neamţ, transmite News.ro.

În cadrul acţiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, la data de 22 octombrie a.c., poliţiştii au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în judeţul Neamţ”, se arată în comunicatul publicat de sursa citată.

Poliţia Română: ”În urma acţiunilor, au fost descoperite şi indisponibilizate aproximativ 50 de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase, provenite din activitatea de dezmembrare ilegală a autovehiculelor”

Activităţile au beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului Criminalistic.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor, precum şi O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului, mai punctează sursa citată.

Afacere ilegală în Brașov: 57 de mașini scoase din uz, descoperite într-un depozit

La începutul lunii octombrie, a acțiune a poliției și a Gărzii de Mediu Brașov a descoperit o afacere ilegală de dezmembrare a autovehiculelor în Zărnești, județul Brașov.

Pe terenul unui bărbat de 48 de ani au fost găsite 57 de mașini scoase din uz, aflate în diverse stadii de dezmembrare.

Bărbatul nu deținea autorizațiile necesare pentru această activitate și vindea piese auto second-hand fără a declara veniturile la stat.

Poliția a deschis un dosar penal pentru evaziune fiscală și a aplicat o amendă de 7.000 de lei.

spot_img
Latest news
știri