Fiecare dintre noi poate porni sau susține o campanie: putem alege să nu mai ignorăm problemele legate de mediu și să înțelegem cât rău face plasticul în apele țării. Poluarea este zilnic discutată și, de asemenea, se fac statistici zi de zi în legătură cu tonele de deșeuri din plastic care se adună în apele Dunării.
Un grup dedicat protejării apelor din Delta Dunării îi invită pe internauți să învețe despre acțiunile de curățare a plasticului din Deltă, despre mijloacele pe care le avem pentru a ne implica: de la adunarea propriu-zisă a plasticului până la raportarea neregulilor pe care le sesizăm.
”Când ne adunăm om cu om, uniți de același scop, sentimentul neputinței dispare și, prin acțiunile noastre comune, putem produce cu adevărat schimbarea pe care ne-o dorim”, au precizat inițiatorii campaniei și fondatorii grupului de Facebook.
O campanie de conștientizare: ”Folosește Kit-ul Zero Plastic”
”Fie că ești în vacanță, mergi la pescuit sau locuiești în Delta Dunării, folosește Kit-ul Zero Plastic și contribuie la combaterea poluării cu plastic!”, au scris reprezentanții WWF România pe pagina de Facebook.
De asemenea, WWF România a mai explicat că acest kit este ușor de purtat și conține un sac de gunoi fabricat din plastic reciclabil și o pereche de mănuși.
Cu ajutorul kitului, oricine poate strânge gunoaiele găsite în timpul expedițiilor în natură. Mai mult, imaginile cu plasticul colectat pot fi încărcate pe grupul de Facebook.
Kit-ul poate fi găsit la voluntarii de pe cursele de călători ale Navrom, la centrele de informare ale ARBDD, dar și la operatorii de turism din Tulcea.
În ceea ce privește sacii cu gunoi, aceștia pot fi lăsați la punctele de colectare special amenajate.