Volkswagen a mințit în privința emisiilor de carbon. Compania, nevoită să despăgubească consumatorii

Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

Comisia Europeană şi autorităţile pentru consumatori ale Uniunii Europene au cerut grupului german Volkswagen să îi despăgubească pe toţi consumatorii. Ne este vorba doar de cei din Germania, ci tde toți consumatorii pe care grupul german i-a indus în eroare în privinţa emisiilor poluante ale vehiculelor cumpărate.

Constructorul auto şi-a recunoscut vina în scandalul Dieselgate în 2015, ceea ce a dus la o serie de procese,. Multe dintre dintre aceste procese au ajuns și la Curtea Europeană de Justiţie.

”Nu doar consumatorii din Germania, ci toţi consumatorii trebuie să fie despăgubiţi de compania Volkswagen”

Există decizii judecătoreşti care au expus tratamentul incorect al Volkswagen faţă de consumatori şi totuşi producătorul auto nu doreşte să colaboreze cu organizaţiile consumatorilor pentru a găși soluţiile corecte pentru consumatori.

Aşa cum am scris companiei în cursul anului trecut, nu doar consumatorii din Germania, ci toţi consumatorii trebuie să fie despăgubiţi”, a afirmat, într-un comunicat, comisarul pentru justiţie Didier Reynders.

Potrivit Comisiei Europene, Volkswagen a informat-o că în opinia companiei nu sunt justificate plăţile voluntare către consumatorii europeni din afara Germaniei întrucât maşinile afectate au fost modificate pentru a respecta prevederile legale, precizează Radio Eco Natura.

În cadrul unui comunicat, Comisia Europeană a precizat că poziţia companiei nu s-a modificat, în pofida deciziilor recente ale curţilor naţionale şi europene. Acesta a fost motivul pentru care Comisia şi autorităţile pentru consumatori din Uniunea Europeană amplifică presiunile.