Ecologizare în Sibiu: ”Nu ne-a păsat dacă suntem primari sau oameni ai locului” (Video)

Captură Video
Captură Video

O nouă acțiune de ecologizare a avut loc la Nocrich, în județul Sibiu. Conform anunțului făcut pe pagina de Facebook de către reprezentanții WWF România, procesul a fost demarat cu scopul de a indentifica pădurile valoroase ale României.

Am ajuns la Nocrich, în județul Sibiu, într-o dimineață rece și destul de mohorâtă de septembrie. 17 voluntari. Cot la cot, fără să ne pese că suntem de la WWF, BRD, primari ai comunei sau oameni ai locului, ne-am apucat să strângem gunoaiele și să amenajăm o zonă în care localnicii să vină să se relaxeze și să-și promoveze produsele agricole”, au precizat reprezentanții, pe contul de socializare.

Pădurile din Nocrich, Sibiu se află în afara fondului forestier. Sunt nerecunoscute, deși sunt numeroase

Pădurile din zonă nici măcar nu sunt recunoscute ca și păduri. La nivel național, există 500.000 ha de păduri în această situație, în care se poate întâmpla orice.

Mai mult: prin plățile directe din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală, statul român încurajează defrișarea acestor păduri.

La Nocrich a avut loc un proiect pilot, în care WWF a identificat pădurile valoroase aflate pe 400 ha aparținând Primăriei. În același timp, a introdus în fondul forestier aproape 100 ha dintre acestea, care nu erau recunoscute ca și păduri.

De acum, ele vor fi supuse unui management sustenabil”, au precizat voluntarii.

Nocrich este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Sibiu. Localitatea este situată pe Valea Hârtibaciului, fiind, în trecut, și localitatea de reședință pentru Scaunul Nocrich.