Faleza din Mamaia, reamenajată: marea nu se mai vede, ci doar o întindere de nisip

Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Plaja lărgită din stațiunea Mamaia a reușit să stârnească numeroase nemulțumiri. Oamenii se plâng de faptul că șezlongurile sunt prea departe de mal, apa e prea adâncă, iar nisipul nu mai este la fel de fin.

La nemulțumirile turiștilor se adaugă și revolta oamenilor de afaceri. Aceștia reclamă că nu își mai pot efectua activitatea ca în anii preedenți.

Nu mai există confort pentru turiști

Conform DC News, Roberto Tortora, operator de plajă, a declarat că a avut numeroase întâlniri cu reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral. De asemenea, operatorul a apelat și la multe alte instituții.

Ne-am plâns de faptul că modul în care s-a lărgit plaja va crea diferite probleme pentru că distanța este foarte mare. Nu există confort pentru turiști. Clienții se plâng. Sunt nemulțumiți. Ne aflăm în imposibilitatea de a asigura condițiile pe care suntem ‘obligați’ prin Legea Ministerului Turismului”.

Roberto Tortora a adăugat că va înainta o scrisoare la ABADL, având în vedere că există și plaje închiriate.

La una voi suspenda contractul pentru acest an, la cea din fața Hotelului Yaki. De asemenea, gestionez o plajă, la Năvodari, pe care o vom exploata deoarece este mai rezonabil. Acolo s-a făcut o lărgire mai mică a plajei”, a explicat operatorul.

Turiştii veniți la Mamaia nu ţin cont de eroziune, fiind interesați doar de o vacanţă pe litoral

Cei mai mulţi turişti sunt nemulţumiţi din cauza faptului că nisipul nu mai este aşa de fin ca în sezoanele trecute, dar specialiştii sunt de altă părere, arată Digi 24.

Nicuşor Buzgaru, director adjunct ABAD a precizat că nisipul nu este fin, nu este identic cu cel care a fost anterior în amplasament.

Este adus intenţionat de aşa natură să combată activ prin diferenţa lui de densitate fenomenul erozional. Este un nisip care nu va fi uşor purtat de vânt, în primul rând, şi care să fie mai rezistent acţiunii erozionale a valurilor”, a explicat Nicuşor Buzgaru

Părinții ajunși la mare cu copiii trebuie să fie mult mai atenți în 2021

Bogdan Vartan, salvamar în Mamaia a precizat că, de la mal până la geamandură nu sunt mai mult de 4 metri. După aceea, apa devine, brusc, adâncă. Astfel, pericolul de înec creşte foarte mult.

Mai mult, șeful salvamarilor din Mamaia a insistat ca părinţii să fie foarte foarte atenţi. Turișii trebuie să aibă grijă în permanență de copii, pentru că, pe anumite porţiuni, apa creşte mult mai repede decât în anii precedenți.