Cătălin Mihăilescu este un ecologist român și organizatorul comunitar ”Cu Apele Curate” de la Drobeta-Turnu Severin. De asemenea, este și persoana din spatele Asociației Mod of Life.
Într-un ultim articol, publicat în cursul zilei de ieri, Cătălin povestește despre cum a trezit din „amorțeală” comunitatea din care face parte, alături de tinerii dedicați și pasionați de activismul civic.
Dorința de a aduce o schimbare ce trezește din „amorțeală” comunitatea din care face parte și de a oferi un model pe care tinerii să îl poată urma l-au motivat pe Cătălin să devină organizatorul comunitar din Drobeta-Turnu Severin, se precizează în articolul publicat pe pagina Cu Apele Curate.
”În trecut, obișnuiam să îmi spun că sunt alții care luptă pentru problemele de mediu”
În cadrul articolului, organizatorul a precizat că, înainte de a se implica personal în acest program, nu era un ecologist convins.
Deși precizează că era mereu la curent cu problemele de mediu din România, nu își dorea neapărat să facă ceva pentru a schimba situația.
”În trecut obișnuiam să îmi spun că sunt alții care luptă pentru asta. Astăzi, situația este diferită, am realizat că este nevoie de noi toți pentru a opri ce se întâmplă cu apele la nivel planetar. Este nevoie de persoane-resursă care să îi trezească din amorțeală pe cei din jur, așa cum a fost și cazul meu”, a precizat Cătălin Mihăilescu.
Programul ”Cu Apele Curate”: Comunitatea în care trăim este casa noastră mai mare
În continuare, Cătălin contribuie cu succes la dezvoltarea în plan local a programului Cu Apele Curate, așa cum a făcut-o și până acum, mai arată sursa citată.
”Nu există satisfacție mai mare decât să faci ceva pentru cei din jur, fără să aștepți vreo recompensă în schimb. Comunitatea în care trăim este practic casa noastră mai mare. Este oglinda noastră și a acțiunilor noastre. Implicarea tuturor nu va avea decât un impact pozitiv. Degeaba așteptăm ca alții să ne rezolve problemele. Schimbarea începe, în primul rând, cu noi”, a concluzionat Cătălin Mihăilescu.
Fără plastic în ape. Fără deșeuri. Fără amânări. Sunt doar câteva dintre sintagmele care duc la educare
Proiectul ”Cu Apele Curate” vizează atât poluarea istorică, prin acțiuni de colectare a plasticului deja existent în albia fluviului, cât și măsuri de prevenire și combatere a deversărilor viitoare.
Scopul proiectului acela de a lupta împotriva poluării cu plastic a apelor Dunării. Ce presupune acest lucru:
- combaterea poluării istorice;
- activități de colectare a deșeurilor deja existente în albia fluviului;
- identificarea și implementarea unor soluții de diminuare a deversărilor în viitor.