Video: Femela panda Huan Huan a născut gemeni

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Femela panda Huan Huan, vedeta grădinii zoologice din Beauval, a adus pe lume gemeni, puii fiind sănătoşi, a anunţat parcul situat în departamentul Loir-et-Cher, conform Insider.

Primul pui a cântărit 149 de grame, având o greutate „satisfăcătoare”, potrivit şefului veterinarilor de la zoo, Baptiste Mulot. Al doilea a avut 129g.

Huan Huan este principala atracție a grădinii zoologice din Franța

Puii vor fi puşi în incubator alternativ şi vor fi supravegheaţi 24 de ore din 24 până când publicul va putea să-i vadă”, a precizat  Rodolphe Delord, preşedintele ZooParc.

Huan Huan a fost ” împrumutată” din China pentru o perioadă de 10 ani, a spus Rodolphe Delord. Urşii panda gigant Huan Huan şi Yuan Zi reprezintă una dintre principalele atracţii ale grădinii zoologice din Beauval şi la sfârşitul lunii martie ei au încercat să se împerecheze.

Din precauţie, a fost făcută o inseminare artificială pentru că femela de panda este fertilă doar 24 – 48 de ore pe an, mai arată sursa citată.

China consideră panda patrimoniu naţional

Numărul exemplarelor aflate în sălbăticie a ajuns la 1.800. Grădinile zoologice încearcă să crească numărul de exemplare prin metode de reproducere în captivitate.

De asemenea, în momentul de față, panda nu mai este pe cale de dispariție, însă rămâne o specie protejată. Ursul panda este considerat în China o comoară națională, însă acest animal a fost împrumutat și altor țări, în scopuri diplomatice.

Cea mai recentă modificare a clasificării ”reflectă condițiile de viață îmbunătățite și eforturile Chinei de integrare a habitatelor”, a declarat, într-o conferință de presă, Cui Shuhong, șeful Departamentului de conservare a naturii și ecologiei din cadrul Ministerului Mediului și Ecologiei.