Radu Afrim, regizor: Cred că e obligatoriu să mergem, măcar o dată, într-un adăpost de câini

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Într-o postare pe contul de Facebook, regizorul de teatru Radu Afrim a făcut anunțul conform căruia lucrează la un nou spectacol, în aceste zile, la Teatrul Național din Craiova.

De asemenea, Radu Afrim a menționat că, împreună cu toți actorii, a vizitat un adăpost de câini de lângă oraș, adăpost întreținut de o singură persoană.

Radu Afrim: ”Astăzi am fost la un adăpost pentru câini de lângă oraș”

Despre câini. Povești cu câini. Monoloage pentru câini. Convorbiri cu câini. Poeme pt câini. Astăzi am fost la un adăpost pentru câini de lângă oraș. Cu toți actorii. Documentare pentru roluri. Câteva ore de tandrețe oferite câinilor din adăpost. Prea puține. Ședintă foto. Filmări. Speranțe oferite câinilor. Și la final, abandonul. Fiecare cu ale lui.  La repetiția de seară însă, nu s’a putut lucra  nimic. Ceva din actori rămăsese acolo. Am abandonat și repetiția. Am mers la bere”.   

De asemenea, regizorul a precizat că este obligatoriu ca fiecare din noi să mergem măcar odată într-un adăpost pentru câini.

Cu sau fără saci de boabe. Preferabil, cu. Și sa ieșim de acolo dacă ne permitem cu un câine. Adăpostul la care am fost noi azi e ținut de o femeie, din banii ei, face sacrificii mari si bănuiesc ca nu e o poveste singulară. Într’o postare viitoare o sa las coordonatele ei. Cine știe”, a scris regizorul pe contul de socializare.

Radu Afrim s-a născut în Beclean. A absolvit în 2000 Facultatea de Teatru, la specializarea regie, și în 1995 Facultatea de Litere, la specializare română-franceză, ambele în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

Este unul dintre cei mai cunoscuți regizori români de teatru la nivel mondial.