18.4 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Marea Britanie intenționează să înlocuiască pașapoartele cu recunoașterea facială

Un mare avantaj pentru autorități: persoanele care nu au respectat legile de imigrație vor fi foarte ușor de identificat

Marea Britanie are în vedere înlocuirea pașapoartelor cu sistemul de recunoaștere facială în aeroporturi, scrie Adevărul.

Propunerea a fost făcută de către Poliția de Frontieră britanică (Border Force).

Inițiativa este adresată Guvernului de la Londra, având ca scop eliminarea prezentării pașaportului la sosirea în țară

Phil Douglas, directorul general al Border Force, a precizat că este foarte încrezător în legătură cu eficiența sistemelor e-gate implementate.

Acestea au fost deja implementate în Australia și Dubai, conform informațiilor publicate de The Guardian.

Cipul din pașaport poate fi citit cu ajutorul telefonului

A trebuit să aplic pentru o autorizație de călătorie electronică în avans și am folosit telefonul pentru a citi cipul din pașaportul meu. Acest lucru a trimis imaginea mea din cip către autoritățile australiene. Când am ajuns în Australia, nici măcar nu am fost nevoit să îmi scot pașaportul din geantă”, a declarat directorul, potrivit publicației britanice The Guardian.

Douglas a promovat în ultimele luni avantajele potențiale ale biometriei și securității datelor în gestionarea frontierelor Regatului Unit.

Potrivit The Times, detaliile biometrice ale călătorilor britanici și irlandezi sunt deja stocate după ce au fost obținute în procesul de aplicare pentru pașaport.

75% dintre pasagerii din întreaga lume ar prefera să renunțe la pașapoarte în favoarea biometriei (recunoașterea facială)

Vom cunoaște mult mai multe informații despre oameni de la bun început. Vom ști dacă au mai fost în Marea Britanie. Vom ști dacă au respectat legile de imigrație. Și vom ști dacă există vreo înregistrare a lor în sistemul nostru de securitate. Deci vor exista persoane care nu vor urca în avion”, a adăugat directorul general al Border Force.

Conform unui sondaj realizat de Asociația Internațională a Transporturilor Aeriene în 2022, 75% dintre pasagerii din întreaga lume ar fi bucuroși să renunțe la pașapoarte în favoarea biometriei.

spot_img
Latest news
știri