18.9 C
București
miercuri, 15 mai, 2024

Ritual tragic și misterios de înmormântare a elefanților. Își îngroapă puii exact ca oamenii

Elefanții asiatici dau dovadă de un comportament extrem de similar celui uman atunci când le mor puii.

Elefanții asiatici jelesc și își îngroapă puii morți, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință indieni. Ei au detaliat într-un studiu comportamentul misterios al celor mai mari mamifere terestre. Această caracteristică distinctă amintește de riturile funerare umane, potrivit Science Alert.

Cercetătorii au identificat cinci înmormântări de pui de elefant în nordul regiunii Bengal din India, în 2022 și 2023. Studiul a fost publicat în Journal of Threatened Taxa.

În fiecare caz, turma a purtat puiul decedat după care l-a îngropat în pământ, cu picioarele în sus.

„Prin observație oportunistă, fotografie digitală, note de teren și rapoarte de examinare post-mortem, sugerăm că cadavrele au fost îngropate într-un stil anormal de decubit, indiferent de motivele morții puiului”, se arată în studiu.

Într-un caz, turma a zbierat puternic și a scos diverse alte sunete de jale în jurul puiului îngropat, au scris autorii.

Elefanții își îngroapă puii la fel ca oamenii

Studiul a constatat că numai puii sunt purtați și îngropați. Elefanții mai mari sunt mai grei și mai dificil de transportat, scriu cercetătorii.

Autorii Parveen Kaswan și Akashdeep Roy au spus că cercetările lor nu au găsit „nicio intervenție umană directă” în niciuna dintre cele cinci decese de pui.

Au fost observate urme clare de 15 până la 20 de elefanți în jurul locurilor de înmormântare și peste solul care acoperă corpurile puilor. Toți au murit din cauza insuficienței multiple de organe. Puii aveau vârste cuprinse între trei luni și un an.

Elefanții au îngropat puii în canale de irigare de pe terenurile de ceai. Locurile se aflau la sute de metri distanță de cele mai apropiate așezări umane.

Elefanții sunt cunoscuți pentru comportamentul lor social și cooperant, dar înmormântarea puilor a fost anterior doar „studiată pe scurt” la elefanții africani. În cazul elefanților asiatici, studiile au rămas incerte până în prezent.

În toate cele cinci cazuri, turma „a fugit de la fața locului în 40 de minute de la înmormântare”. Ulterior a evitat să se întoarcă în zonă. Mai mult, elefanții au ales diferite rute paralele pentru migrație, pentru a evita respectivele locuri.

spot_img
Latest news
știri