12.1 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Un bărbat a salvat un elan de la sufocare cu o pungă de plastic | FOTO

James West, un bărbat din Anchorage, Alaska, a trecut cu mașina pe lângă mai multe tomberoane și a observat ceva ciudat. El a văzut un elan mestecând ceea ce părea a fi un sac de gunoi, potrivit Fox8live.

Potrivit postării lui West, elanul se poticnea, mesteca neliniștit și făcuse spume la gură. West a menționat în postarea sa că s-a gândit să contacteze protecția animalelor, dar a considerat că „timpul este esențial”. West a scris că, atunci când a început să scoată punga de plastic, aceasta era deja până în gâtul elanului.

În final a reușit să scoată punga de plastic, fără să-i provoace vreo suferință animalului.

Ulterior, West i-a dat elanului un dovleac pentru a-l mânca.

Sursă – James West Facebook

Astăzi a avut de suferit un elan, mâine oricare alt animal

Este o problemă bine-cunoscută aceea că plasticul afectează mediul, însă majoritatea oamenilor asistă pasiv la acest dezastru ecologic. Atunci când apar cazuri, precum cel al elanului de mai sus, se conștientizează cu adevărat impactul plasticului în natură.

Spre exemplu, un studiu recent a demonstrat că păsările marine suferă de o nouă boală cauzată de plastic, plasticoza. Cercetătorii au descoperit cicatrici majore ale proventriculus, prima cameră digestivă al pufinului. De asemenea, fragmente de microplastic au fost descoperite în splina și rinichii păsărilor.

Potrivit ultimelor estimări, cantitatea de plastic din oceane s-ar putea tripla până în 2040.

spot_img
Latest news
știri