1126 de PET-uri, adunate de voluntari: ”Turda nu este groapa de gunoi a nimănui”

Foto: Trashtag Turda
Foto: Trashtag Turda

Turda: 1126 de PET-uri au fost adunate sâmbătă, 3 iulie 2021. Acțiunea de igienizare face parte din campania ”Natura fără 1 milion de PET-uri”.

Campania a început încă din luna martie, fiind o inițiativă cetățenească, fără sponsorizări, fără alte interese. Este vorba despre cetățeni simpli, care participă la o acțiune națională de curățenie.

De asemenea, prin interesul comun și organizare, se insistă asupra conștientizării problemei poluării cu PET-uri.

Trashtag Turda: ”Cu superficialitate în gândire și în acțiune, nu vom progresa niciodată”

Ne-a prins ploaia… Cred că a fost cea mai grea acțiune de până acum, să scoatem PET-urile din rigolă, să le golim, să le „compactăm” ca să ocupe mai puțin loc. Asta e mizeria umană. Unde omul stă mai mult de 30 de minute, se înconjoară de mizerii. Abandonează tot ce nu mai are nevoie: că-i muc de țigară, că-i gumă de mestecat, bilet de autobuz, sămânță, ambalaj, PET”, a precizat Edith Klaubert, reprezentant Trashtag Turda.

Mai mult, Trashtag Turda a precizat că superficialitatea este din ce în ce mai prezentă în stilul de viață românesc, fiind motivul pentru care mulți aleg să nu se mai gândească la consecințe atunci când vine vorba despre mediu.

Superficialitatea…boală națională la români. Este contagioasă, se răspândește de la cel ce a gândit superficial o problema, către ceilalți din jurul lui. Te scoate din neliniștea căutării și a înțelegerii-și ceea ce este mai grav-determina o stare de acceptare, de comoditate. Fără a-ți mai pasă de consecințele nefaste, îți spui: Merge și-așa!. Cu superficialitate în gândire și în acțiune, nu vom progresa niciodată!!”, au precizat reprezentanții Trashtag Turda pe contul de socializare.

”O muncă de Sisif, cu doar cu șase voluntari”

Acțiunea de igienizare a fost încheiată cu succes, deși numărul de participanți a fost unul relativ mic, la acțiune participând doar șase persoane.

Voluntarii au precizat, pe contul de socializare, că a fost o muncă de Sisif, dar s-a meritat numai pentru satisfacția de a ști că un loc din Turda este mai curat.