Singurii urși panda roșii din România au devenit părinți

Foto: Descoperă.ro
Foto: Descoperă.ro

Singurii doi urși panda roșii din România, care trăiesc la Grădina Zoologică din Brașov, au devenit părinți.

Puii au aproximativ opt săptămâni și au trecut cu bine de perioada critică, iar acum se dezvoltă normal, precizează Descoperă.ro.

Urșii panda roșii poartă numele de Peggy și Benji și au devenit părinții în data 18 iunie

În momentul de față, puii au opt săptămâni și, conform îngrijitorilor de la Grădina Zoologică, se dezvoltă normal. În cursul zilei de miercuri li s-a făcut prima evaluare, inclusiv a greutății. Această evaluare care se va desfășura săptămânal în perioada următoare, mai arată sursa citată.

Avem marea bucurie astăzi (miercuri – n.r.) să vă prezentăm acești puiuți de panda roșu, un mascul și o femelă, primii pui de panda roșu născuți în captivitate în România. De altfel și cuplul pe care noi îl avem, Peggy și cu Benji, sunt singurii din țara noastră“, a declarat viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu.

Viceprimarul Brașovului a mai precizat că mascului are 415 de grame, iar femela 520. De asemenea, Sebastian Rusu a dat asigurări că lucrurile merg bine și se reușește conservarea acestei specii, specie care este pe cale de dispariție.

Mai mult, viceprimarul a menționat că, puii nu au primit, deocamdată, un nume, dar că se va proceda exact ca și în cazul părinților, propunerile brașovenilor fiind luate în considerare.

Vom merge pe propuneri din partea brașovenilor, după care vom supune la vot și le vom da numele celor doi puiuți. Pe mine cred că cel mai mult mă încântă faptul că efectiv suntem parte din conservarea acestei specii! Este un lucru extraordinar. Sunt curios unde se va hotărî că vor merge acești puiuți, pentru că totul este coordonat la nivel european“, a mai spus viceprimarul Brașovului, citat de Mediafax.