Video: Incendiu la cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume

Captură video
Captură video

A luat foc cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume, iar fumul negru va contribui la poluarea masivă a aerului.

Incendiul a izbucnit în cimitirul anvelopelor din Kuwait, iar videoclipul publicat pe rețelele de socializare a fost vizualizat de aproximativ 3 milioane de utilizatori.

Peste 52 de milioane de anvelope continuă să ardă

Cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume de la Al Sulaibiya, Kuweit este în flăcări. Incendiul este atât de amplu încât este vizibil din satelit. Se estimează că acolo sunt depozitate milioane de anvelope, informează insiderpaper.com, citat de Digi 24.

Dacă pompierii nu vor reuși să stingă incendiul în cel mai scurt timp, incidentul din Kuweit ar putea deveni un dezastru global de mediu.

Incendiul izbucnit în cursul zilei de ieri, 3 august, nu a fost stins nici până astăzi. Mai mult, flăcările se răspândesc foarte repede și provoacă numeroase îngrijorări în rândul activiștilor de mediu.

Incendiul s-a petrecut la un depozit de peste 600 de mii de metri pătrați unde sunt depozitate peste 52 de milioane de anvelope, precizează Playtech.

Fumul emis de milioanele de pneuri eliberează multiple substanțe toxice

Conform sursei citate, flăcările eliberează în atmosferă nori imenși de fum negru, iar ecologiștii trag un semnal de alarmă privind substanțele toxice eliberate în cantități uriașe în atmosferă.

Printre substanțele toxice se numără bifenil, benzopiren, dioxina, plumb și antracen.