A murit cel mai bătrân bărbat din lume: vârsta este demnă de Cartea Recordurilor

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

A murit cel mai bătrân bărbat din lume, un locuitor a statului Eritreea, o țară situată în partea de nord-est a Africii.

Bărbatul a decedat în data de 27 septembrie în satul său, Azefa. Este o regiune înconjurată de munți și cu o populație de aproximativ 300 de locuitori.

Rudele organizează demersuri pentru ca numele său să fie trecut în Cartea Recordurilor

Împlinise vârsta de 127 de ani, se numea Natabay Tinsiew, iar familia a decis să înceapă demersurile pentru ca numele său să apară, post-mortem, în Cartea Recordurilor.

Nepotul lui Natabay Tinsiew, Zere Natabay, a declarat pentru BBC că secretele supraviețuirii au fost ”răbdarea, generozitatea și o viață plină de bucurie”.

De asemenea, longevivă a fost și soția bărbatului, care a decedat la vârsta de 99 de ani.

Natabay s-a căsătorit în 1934, iar soția sa a murit în 2019, la vârsta de 99 de ani. A fost păstor și a văzut crescând cinci generații din familia sa, precizează publicația Descopetă.ro.

Până în prezent, franțuzoaica Jeanne Calment este considerată persoana cea mai longevivă din lume. Femeia a murit la vârsta de 122 de ani

În momentul de față, poziția de cel mai bătrân om din lume e deținută de franțuzoaica Jeanne Calment. Femeia a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani.

Jeanne Louise Calment s-a născut în data de 21 februarie 1875, în Arles, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Franța. Femeia a decedat pe 4 august 1997.

Calment a fost persoana cea mai longevivă din lume, conform actelor de naștere autentice, trăind 122 de ani și 164 de zile. A trăit întreaga sa viață la Arles, Franța, supraviețuind fiicei și nepotului ei cu câteva decenii.

Durata vieții ei a fost complet documentată prin studiu științific.