4 octombrie: Ziua Mondială a Habitatului și Ziua Mondială a Animalelor

Foto: hippylife.eu
Foto: hippylife.eu

Ziua de 4 octombrie reprezintă un nou prilej special să reflectăm atât asupra stării habitatelor noastre, cât și asupra bunăstării tuturor animalelor.

Într-un anunț postat pe contul de Facebook, reprezentanții World Wildlife Fund România au precizat că WWF lucrează în România pentru conservarea unor specii protejate emblematice, dintre care unele pe cale de dispariție.

4 octombrie: supraviețuirea animalelor depinde de echilibrul ecosistemelor și, implicit, de acțiunile noastre

Ursul brun, rața roșie, cormoranul mic și sturionii sunt doar câteva dintre speciile a căror supraviețuire depinde de echilibrul ecosistemelor din țara noastră.  Prin activitățile noastre, WWF propune soluții de protejare a acestor specii, mergând însă și la nivelul următor, de conservare a speciilor într-un mod participativ, prin proiecte complexe”, au scris reprezentanții World Wildlife Fund România.

Istoria și originea Zilei Mondiale a Animalelor datează încă din anul 1925

În anul 1925, cinologul Heinrich Zimmermann a organizat prima Zi Mondială a Animalelor. Evenimentul a avut loc în data de 24 martie 1925, la Palatul Sportului din Berlin, Germania.

Heinrich Zimmermann a lansat evenimentul pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la bunăstarea animalelor. Peste 5000 de persoane au participat la primul eveniment și și-au extins sprijinul pentru cauză. Interesant este faptul că această ”Zi Internațională de Acțiune” (Ziua Mondială a Animalelor) este, de asemenea, Ziua Sărbătorii Sfântului Francisc de Assisi, sfântul patron al animalelor.

Mai mult, Naturewatch Foundation, o organizație caritabilă pentru bunăstarea animalelor din Marea Britanie, a lansat și primul site web al Zilei Mondiale a Animalelor în anul 2003.

Ziua Mondială a Animalelor 2021: Citate

Uciderea animalelor pentru sport, pentru plăcere, pentru aventură și pentru piei și blănuri este un fenomen care este în același timp dezgustător și dureros. Nu există nicio justificare în a se răsfăța cu astfel de acte de brutalitate.” – Dalai Lama

”Cel care este crud cu animalele devine dificil și în relațiile sale cu oamenii. Putem judeca inima unui om după cum tratează animalele.”- Immanuel Kant

”Câinii sunt legătura noastră cu paradisul. Ei nu cunosc răul, gelozia sau nemulțumirea. A sta cu un câine pe un deal, într-o după-amiază, înseamnă să te întorci în Eden”. – Milan Kundera

”Animalele sunt prieteni atât de agreabili. Nu pun întrebări; nu transmit critici”. – George Eliot

”Iubirea pentru toate creaturile vii este cel mai nobil atribut al omului”. – Charles Darwin